Harira
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Charli Sadiki
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Xadó, Palafrugell
INGREDIENTS
- 200 g de carn de vedella
- 1 ceba
- api
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 2 tomàquets
- 2 cullerades de coriandre picat
- 150 g de llenties precuites
- 100 g de cigrons precuits
- 1 culleradeta de gingebre
- 1 culleradeta de cúrcuma
- sal i pebre
- suc de llimona
- oli d'oliva
- brou o aigua
- 2 cullerades de fècula de blat de moro
PREPARACIÓ
Sofregiu en una cassola amb oli la carn de vedella tallada a trossos petits, la ceba, l'all, el porro, l'api, la pastanaga i el coriandre tot ben picat.
Afegiu-hi la cúrcuma, la sal i el pebre, i remeneu-ho bé. Deixeu-ho sofregir durant 5 minuts. Després, poseu-hi el tomàquet trinxat i cobriu-ho amb el brou calent. Deixeu-ho coure tapat durant uns 20 o 25 minuts.
Mentrestant, barregeu la fècula amb una mica d'aigua freda i remeneu-ho bé fins que es dissolgui.
I ja per acabar, afegiu els cigrons, les llenties, la fècula i el suc de llimona a la cassola. Remeneu-ho i deixeu-ho coure tapat durant 10 minuts més. Ja podeu emplatar-ho.
Afegiu-hi la cúrcuma, la sal i el pebre, i remeneu-ho bé. Deixeu-ho sofregir durant 5 minuts. Després, poseu-hi el tomàquet trinxat i cobriu-ho amb el brou calent. Deixeu-ho coure tapat durant uns 20 o 25 minuts.
Mentrestant, barregeu la fècula amb una mica d'aigua freda i remeneu-ho bé fins que es dissolgui.
I ja per acabar, afegiu els cigrons, les llenties, la fècula i el suc de llimona a la cassola. Remeneu-ho i deixeu-ho coure tapat durant 10 minuts més. Ja podeu emplatar-ho.