Harira

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Charli Sadiki
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Xadó, Palafrugell

INGREDIENTS

  • 200 g de carn de vedella
  • 1 ceba
  • api
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 2 tomàquets
  • 2 cullerades de coriandre picat
  • 150 g de llenties precuites
  • 100 g de cigrons precuits
  • 1 culleradeta de gingebre
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • sal i pebre
  • suc de llimona
  • oli d'oliva
  • brou o aigua
  • 2 cullerades de fècula de blat de moro

PREPARACIÓ

Sofregiu en una cassola amb oli la carn de vedella tallada a trossos petits, la ceba, l'all, el porro, l'api, la pastanaga i el coriandre tot ben picat.
Afegiu-hi la cúrcuma, la sal i el pebre, i remeneu-ho bé. Deixeu-ho sofregir durant 5 minuts. Després, poseu-hi el tomàquet trinxat i cobriu-ho amb el brou calent. Deixeu-ho coure tapat durant uns 20 o 25 minuts.

Mentrestant, barregeu la fècula amb una mica d'aigua freda i remeneu-ho bé fins que es dissolgui.

I ja per acabar, afegiu els cigrons, les llenties, la fècula i el suc de llimona a la cassola. Remeneu-ho i deixeu-ho coure tapat durant 10 minuts més. Ja podeu emplatar-ho.