Gyümölcsleves (Sopa de fruites) - Hongria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Imre Dobos, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 pomes
  • 2 mangos
  • sucre
  • llimona
  • canyella
  • clau d'olor
  • safrà (opcional)
  • llet
  • farina
  • aigua

PREPARACIÓ

Peleu les pomes i traieu-ne el cor. Peleu els mangos. Trossegeu la fruita i ruixeu-la amb una mica de suc de llimona perquè no s'ennegreixi.
En una olla amb molta aigua freda, poseu-hi la poma trossejada, un bon raig de suc de llimona -perquè la poma no s'ennegreixi-, un canó de canyella i unes quantes cullerades de sucre, al vostre gust de dolçor. Deixeu-ho coure a foc mitjà. A mitja cocció de la poma, afegiu el mango a l'olla.
En un cassó, desfeu-hi un parell de cullerades de farina i de sucre amb un bon raig de llet. Procureu que no us quedin grumolls i poseu el cassó al foc perquè agafi temperatura; després aboqueu-ho a l'olla de la fruita, de mica en mica. Remeneu-ho suaument amb una cullera de fusta.
Veureu que, de mica en mica, el líquid de l'olla va agafant una mica de consistència. Rectifiqueu-ho de sucre i suc de llimona, afegiu-hi un parell de claus d'olor i, si us agrada, un polsim de safrà. Deixeu-ho refredar a la nevera i serviu aquesta sopa ben freda.