Gratinat de patates i anxoves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Vinya Rosa, Barcelona
INGREDIENTS
- 1,5 kg de patates
- 1 ceba gran
- 20 anxoves
- 1/2 l de nata líquida
- 3/4 de l de llet
- herbes aromàtiques (romaní i orenga)
- 125 g de formatge ratllat
- mantega
- sal, pebre
PREPARACIÓ
Per començar, talleu les patates i la ceba en làmines força fines. A continuació, unteu amb mantega el recipient que volgueu fer servir per fer el gratinat.
Tot seguit, poseu-hi una primera capa de patates, i al damunt, una primera capa de ceba. Després, col.loqueu-hi uns quants filets d'anxova i cobriu-ho amb formatge ratllat. Torneu-hi a posar una capa de patata, salpebreu-ho i tireu-hi una mica de llet i de nata líquida. A continuació, escampeu-hi una altra vegada formatge ratllat, col.loqueu-hi al damunt dos filets més d'anxova, i espolseu-hi l'orenga i el romaní. Cobriu-ho amb la resta de llet i de nata líquida i ja podeu gratinar-ho al forn, a 180 graus i durant 1 hora i mitja. Quan el gratinat ja estigui a punt, decoreu-lo amb 2 filets d'anxova i torneu-lo a posar 5 minuts al forn, a la mateixa temperatura d'abans. Passats aquests minuts, ja podeu servir-lo.
Tot seguit, poseu-hi una primera capa de patates, i al damunt, una primera capa de ceba. Després, col.loqueu-hi uns quants filets d'anxova i cobriu-ho amb formatge ratllat. Torneu-hi a posar una capa de patata, salpebreu-ho i tireu-hi una mica de llet i de nata líquida. A continuació, escampeu-hi una altra vegada formatge ratllat, col.loqueu-hi al damunt dos filets més d'anxova, i espolseu-hi l'orenga i el romaní. Cobriu-ho amb la resta de llet i de nata líquida i ja podeu gratinar-ho al forn, a 180 graus i durant 1 hora i mitja. Quan el gratinat ja estigui a punt, decoreu-lo amb 2 filets d'anxova i torneu-lo a posar 5 minuts al forn, a la mateixa temperatura d'abans. Passats aquests minuts, ja podeu servir-lo.