Graellada de verdures amb formatge

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Toni Saez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Molí del Mig, Torroella de Montgrí

INGREDIENTS

  • 2 pastanagues
  • 8 alls tendres
  • 1 carbassó
  • 1/2 colifor
  • 1 albergínia
  • 8 espàrrecs
  • 4 cebes tendres
  • 2 pomes Golden
  • 8 daus de codony
  • 8 daus de mató
  • 200 g formatge Tou dels Til·lers
  • 8 encenalls de pernil ibèric
  • 4 nous de mantega
  • canyella
  • la pela d'una taronja
  • 50 cl d'oli de girasol
  • 0,5 g de curry
  • sucre

PREPARACIÓ

Per fer el puré de pomes, poseu en una safata una mica de mantega, sucre, la pela de la taronja, la branca de canyella i les pomes senceres, i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 180 graus.
Després, peleu les pomes i tritureu-les amb el túrmix.

A continuació, en una paella ben calenta i amb un mica d'oli fregiu la pastanaga, la coliflor i l'albergínia, tot tallat a daus grossos, fins que quedin torrades.
En una altra paella, també ben calenta i amb una mica d'oli, fregiu els alls tendres, les cebes tendres, el carbassó i els espàrrecs fins que quedin torrats.

Tot seguit, en una paella ben calenta i sense oli fregiu els encenalls de pernil.

Per fer l'oli de curry, barregeu en un bol l'oli de girasol amb el curry i remeneu-ho bé amb una cullera.

Finalment, poseu el formatge al bany maria fins que quedi ben fos.

I ja per acabar, emplateu les verdures al centre del plat, poseu-hi el pernil a sobre, salseu-ho amb el formatge fos i l'oli de curry, al voltant poseu-hi el puré de pomes i guarniu el plat amb uns daus de mató i de condonyat.