Fondue

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Fondue
  • (per a 3 persones)
  • 600 g formatges de fondue (emmental, gruyère, appenzeller)
  • 30 cl vi blanc sec afruitat
  • 1 gra d'all
  • nou moscada
  • 1 copa de kirsch (destil·lat blanc de cireres)
  • pa
  • Per sucar a la fondue:
  • patata bullida
  • mongeta tendra al vapor
  • bròquil al vapor
  • entrecots sense os
  • daus de pebrot vermell

PREPARACIÓ

1. Pelem un gra d'all i el freguem per la superfície de la cassola, de manera que aconseguim una pel·lícula protectora que impedeixi que s'hi enganxi el formatge.

2. Posem la cassola al foc i hi afegim el vi.

3. Ratllem un bon tros de les tres varietats de formatge que tenim (calculem 200 g de formatge per persona, el doble de formatge en pes que de vi en volum) i quan veiem que el vi comença a fumejar, l'afegim a la cassola.

4. Comencem a remenar fent una forma de vuit amb una cullera de fusta. Volem que el formatge i el vi facin una massa homogènia.

5. Afegim una mica de nou moscada ratllada i de pebre negre mòlt al formatge que tenim en la cassola.

6. Ara hi afegim el kirsch. No parem de remenar en tot aquest temps, en forma de vuit.

7. Tallem el pa de manera que ens quedi una mica de crosta a cada tros, i pugui fixar millor el formatge.

8. Ara ja podem anar a taula: encenem el fogonet de la fondue, millor amb un llumí llarg, i hi posem la cassola amb el formatge. Ho anem remenant durant l'àpat, de tant en tant.

* El millor per acompanyar una fondue és el vi blanc sec que ja hem fet servir. I si no volem o no podem acompanyar-la d'alcohol, podem beure té.