Filet de bou amb figues

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi Blasi
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El lliure, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 filets de bou de 200 g cada un
  • 20 figues macerades
  • 1/2 l de fons de carn o aviram
  • 4 galetes de formatge
  • oli
  • sal Per a les figues:
  • 1 ampolla de Calvados
  • canyella
  • la pell d'una llimona
  • 300 g de sucre
  • 20 figues

PREPARACIÓ

Per començar, daureu el filet de bou en una paella amb oli.
Quan estigui ben ros, salpebreu-lo, poseu-lo en una safata per al forn i deixeu-lo coure a 180 graus. A continuació, poseu les figues macerades, la canyella, la pell de llimona i el Calvados en una paella i deixeu-ho coure. Tot seguit, incorporeu-hi el brou calent i deixeu-ho reduir. I ja, per acabar, emplateu el filet de bou i acompanyeu-ho amb les figues i la salsa. Podeu decorar el plat amb una galeta d'emmental que haureu fet posant el formatge ratllat entre dos fulls de tela siliconada i deixant-lo coure al forn a 180 graus durant 2 minuts.