Fetge gras amb raïm

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Piqué
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)

INGREDIENTS

  • 1 kg de fetge extra de Molard
  • 100 g de raïm
  • 50 g de cirerols
  • 1 aranja
  • 1 cl de vinagre de Mòdena
  • 30 g de mantega
  • sal
  • pebre rosa
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 1 cullera de sucre
  • 1 cibulet

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el fetge i espolseu-lo amb sucre.
Fregiu-lo en una paella amb oli ben calent. Quan estigui torradet, acabeu-lo de coure al forn fins que l'interior del fetge tingui una temperatura d'uns 55 o 60 graus. Per fer la salsa, poseu sucre, raïm, vinagre i suc d'aranja en un cassó i deixeu que caramel·litzi. Després, tritureu el raïm i afegiu-hi mantega. Mentrestant, salteu els cirerols i el raïm per la guarnició. Tot seguit, talleu el fetge i emplateu-lo. Decoreu-lo amb sal Maldon, pebre rosa, cibulet picat i juliana de pell d'aranja. Acompanyeu-lo amb els cirerols i el raïm saltats i la salsa.