Fetge d'oca amb cireres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Merlot, Tarragona
INGREDIENTS
- 1 fetge d'oca
- 200 g de cireres desossades
- 1 cullerada de mel
- farigola
- sajolida
- pebre negre
- vi dolç
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Primer de tot prepareu el fetge. Poseu-lo en una safata juntament amb la sajolida, la farigola, el pebre i el vi dolç.
Tapeu-ho hermèticament amb paper film i deixeu-ho a la nevera 2 hores perquè es maceri. Després, en una paella ben calenta, daureu-hi el fetge. Quan el saleu, feu-ho per la part daurada. Rectifiqueu-lo de pebre i poseu-lo en una safata per anar al forn. A la mateixa paella poseu-hi les cireres i caramel·litzeu-les amb mel. Tireu-hi una mica de pebre i les espècies. Quan la mel comenci a agafar color, tireu-hi el vi dolç, espereu que arrenqui el bull i aboqueu-ho a la safata amb el fetge. Enforneu-ho durant 5 o 6 minuts. Serviu el fetge tallat a làmines no molt fines, si no se us trencarien. Finalment, decoreu-lo amb les cireres.
Tapeu-ho hermèticament amb paper film i deixeu-ho a la nevera 2 hores perquè es maceri. Després, en una paella ben calenta, daureu-hi el fetge. Quan el saleu, feu-ho per la part daurada. Rectifiqueu-lo de pebre i poseu-lo en una safata per anar al forn. A la mateixa paella poseu-hi les cireres i caramel·litzeu-les amb mel. Tireu-hi una mica de pebre i les espècies. Quan la mel comenci a agafar color, tireu-hi el vi dolç, espereu que arrenqui el bull i aboqueu-ho a la safata amb el fetge. Enforneu-ho durant 5 o 6 minuts. Serviu el fetge tallat a làmines no molt fines, si no se us trencarien. Finalment, decoreu-lo amb les cireres.