Estofat de mongetes del ganxet amb cloïsses i gambetes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Massana, Girona

INGREDIENTS

  • 600 g de mongetes del ganxet bullides
  • 24 cloïsses
  • 24 gambes
  • fumet de peix
  • sofregit de ceba i tomàquet
  • pa fregit
  • ametlles
  • avellanes
  • all
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Comenceu fent un sofregit de ceba a foc baix, durant mitja hora.
És important que no se us cremi; aleshores afegiu-hi el tomàquet, remeneu-ho bé, saleu-ho i deixeu que es sofregeixi be. Llavors tireu-hi el fumet i deixeu que bulli durant 10 minuts. Passeu-ho pel colador xinès per tenir una salsa ben fina i torneu-la a incorporar a la cassola. Aboqueu-hi les mongetes del ganxet bullides i espereu 5 o 10 minuts. Mentrestant podeu començar a fer la picada amb ametlles, avellanes, l'all, el pa fregit i una mica del fumet perquè us quedi ben desfeta. Tireu-la a la cassola i després afegiu-hi les cloïsses ben netes. Salteu les gambes i poseu-les també a la cassola. Deixeu-ho coure durant 5 minuts i ja tindreu el plat acabat.