Escabetx de verat amb musclos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fernandel, Cambrils
INGREDIENTS
- 1 kg de verat
- 1 tassa d'oli
- 1 tassa de vinagre
- 1/2 tassa d'aigua
- 1 o 2 fulles de llorer
- 2 cebes mitjanes
- 1 tomàquet de penjar
- 6 grans d'all
- sal i pebre vermell
- pebre negre en gra
- 1 kg de musclos
PREPARACIÓ
Trinxeu les cebes en talls grossos i poseu-les dins la cassola.
Després afegiu-hi el verat ja trinxat en talls de 3 o 4 cm cadascun, un tomàquet, 5 o 6 grans d'all, un polsim de sal, pebre negre sense moldre i pebre vermell. Poseu-hi al mateix temps oli i vinagre en igual quantitat i després la meitat de la quantitat d'aigua. Coeu-ho durant uns 40 minuts. Un cop fet, deixeu-ho refredar. És preferible preparar el plat el dia abans. Per fer la salsa, separeu tot el peix de la cassola i poseu-lo en un plat. Dipositeu tot el que ha quedat a la cassola dins d'un pot i bateu-ho. Un cop tingueu la salsa ben triturada, coleu-la perquè quedi ben fina. Finalment, coeu el musclos al vapor (sense afegir ni aigua ni sal), en un recipient pla i tapat. Per preparar el plat, trinxeu el verat, poseu-hi el musclos al costat i tireu-hi la salsaa pel damunt.
Després afegiu-hi el verat ja trinxat en talls de 3 o 4 cm cadascun, un tomàquet, 5 o 6 grans d'all, un polsim de sal, pebre negre sense moldre i pebre vermell. Poseu-hi al mateix temps oli i vinagre en igual quantitat i després la meitat de la quantitat d'aigua. Coeu-ho durant uns 40 minuts. Un cop fet, deixeu-ho refredar. És preferible preparar el plat el dia abans. Per fer la salsa, separeu tot el peix de la cassola i poseu-lo en un plat. Dipositeu tot el que ha quedat a la cassola dins d'un pot i bateu-ho. Un cop tingueu la salsa ben triturada, coleu-la perquè quedi ben fina. Finalment, coeu el musclos al vapor (sense afegir ni aigua ni sal), en un recipient pla i tapat. Per preparar el plat, trinxeu el verat, poseu-hi el musclos al costat i tireu-hi la salsaa pel damunt.