Empanadas de verde (Crestes equatorianes) - Equador
- Programa: Karakia
- Cuina: Estrella (restaurant Rincón Manabita), Barcelona
INGREDIENTS
- plàtans mascle
- tomàquet madur
- ceba
- coriandre
- comí mòlt
- all
- sal
- aigua
- oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Peleu els plàtans mascle i poseu-los en una olla amb força aigua. Tapeu l'olla i deixeu que coguin. Un cop cuits, aixafeu els plàtans amb un corró fins que us quedi una pasta compacta i sense grumolls. Després, seguiu amassant-la a mà fins que us quedi elàstica. Talleu un tros de paper film i poseu-lo sobre el marbre; poseu una part de la massa de plàtan sobre el plàstic, tapeu-la amb un altre tros de paper film i aixafeu-la. Retireu el plàstic superior i ja tindreu una base rodona per poder farcir amb el que més us vingui de gust: pollastre, vedella, porc, formatge... Trinxeu el tomàquet, la ceba, l'all i el coriandre. Afegiu al farciment una cullerada de tomàquet i una culleradeta de ceba. Condimenteu-ho al vostre gust amb la resta d'ingredients: all, coriandre, comí i sal. Doblegueu la massa per la meitat, com si féssiu crestes, i penseu a segellar-ne les vores perquè no surti el farciment. Un cop les tingueu ben tancades, traieu el plàstic i fregiu-les fins que siguin torrades. Serviu-les calentes.