Daurada amb salsa de tellines i garrofó

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Sucursal

INGREDIENTS

  • 1 daurada d'1,5 kg
  • 250 g de tellines
  • 100 g de garrofó tendre
  • sal
  • oli d'oliva verge
  • 1 got de vi blanc

PREPARACIÓ

Primer de tot, feu un brou curt amb les espines de la daurada i el vi blanc.
Quan hagi reduït, tireu-hi les tellines fins que s'obrin, aproximadament uns 2 minuts. Traieu-los la closca i poseu-les en el pot de la batedora juntament amb el brou colat. Tireu-hi oli d'oliva (4 o 5 cullerades) i bateu-ho. Un cop batut, torneu-ho a colar, poseu-ho en una paella calenta i afegiu-hi el garrofó, ja bullit amb aigua freda durant 15 minuts. Deixeu-ho coure durant 2 minuts i reserveu-ho. D'altra banda, saleu la daurada i fregiu-la en una paella fins que us quedi rossa. Serviu-la amb una mica de salsa.