Darázsfészek (Pastissets de coco) - Hongria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Eszter Fortuna, Lleida

INGREDIENTS

  • Per a la massa:
  • 1,5 dl de llet
  • 450 g de farina
  • 30 g de llevat fresc
  • 3 cullerades de sucre
  • 4 rovells
  • 1 llimona
  • mantega
  • sal
  • Per a la crema:
  • 400 g de sucre
  • 200 g de coco ratllat
  • 4 clares
  • 1 culleradeta de vinagre de vi blanc
  • essència de vainilla

PREPARACIÓ

Desfeu el llevat fresc esmicolat en la llet tèbia. Després afegiu-hi el sucre i remeneu-ho. En un bol de mida grossa, i preferentment metàl·lic, aboqueu-hi la llet amb el llevat desfet i barregeu-hi la farina i la mantega. Pasteu-ho a mà, procurant que els grumolls que es fan quedin ben petits. Afegiu-hi els rovells, la pell de la llimona ratllada i un pessic de sal. Seguiu pastant a mà fins que us quedi una massa homogènia. Repartiu-la en tres boles i deixeu-les reposar durant uns 20 minuts. Mentrestant prepareu la crema: munteu les clares a punt de neu al bany maria i afegiu-hi el sucre, el coco ratllat, el vinagre i l'essència de vainilla (o sucre vainillat) Un cop les boles de massa estiguin reposades, estireu-les amb el corró i repartiu-hi la crema per sobre i enrodilleu-les. Talleu-ne porcions d'uns 5 centímetres de gruix i col·loqueu-les sobre un paper vegetal (apte per a coccions al forn) Enforneu-ho a temperatura mitjana (uns 180º aprox.), fins que els pastissets quedin lleugerament daurats.