Cuixes de gall d'indi a la catalana

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Torras
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 4 cuixes de gall dindi
  • farina, sal, pebre
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 1 fulla de llorer
  • 2 grans d'all
  • 1 tassa de salsa de tomàquet
  • 1 l de brou d'aviram o de vedella
  • fruita seca: panses, pinyons, prunes i orellanes
  • Per a la picada:
  • 10 ametlles
  • julivert
  • brins de safrà
  • 3 galetes
  • sal
  • 1 gra d'all

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu les cuixes de gall d'indi, enfarineu-les i fregiu-les en un cassó amb oli abundant.

Quan estiguin rosses, retireu-les i al mateix cassó sofregiu l'all laminat, la ceba picada i la pastanaga picada durant 15 minuts.

Tot seguit, afegiu-hi la salsa de tomàquet, el brou, la fulla de llorer, les cuixes de gall d'indi i deixeu-ho coure.

Per fer la picada, poseu en un bol el safrà, la sal, les ametlles, l'all laminat, el julivert, les galetes i tritureu-ho tot amb el morter.

Finalment, afegiu la picada i la fruita seca al cassó del gall d'indi i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts més.

I ja per acabar, emplateu les cuixes de gall d'indi i salseu-ho tot amb la salsa de la cocció.