Cuixa de xai farcida amb anxoves

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Torras
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 1 cuixa de xai d'1,5-2 kg
  • 130 g de carn de porc picada
  • 10 g julivert
  • 1 pebrot 'del piquillo'
  • 25 g d'olives negres espinyolades
  • 20 g de pinyons
  • 1 cullerada petita de mostassa en gra
  • sal
  • pebre
  • 1 ou
  • 5 filets d'anxova
  • mantellina de porc
  • oli d'oliva
  • fil de lligar
  • Per a la guarnició:
  • 300 g de patates
  • 1 ceba
  • julivert picat

PREPARACIÓ

Per fer el farcit, poseu la carn de porc picada, la sal, el pebre, el pebrot vermell, les olives negres sense pinyol, els pinyons, la mostassa, el julivert i l'ou en un bol i barregeu-ho.
Tot seguit, salpebreu la cuixa per fora, farciu-la i afegiu-hi les anxoves. Després, emboliqueu-la amb una mantellina de porc i lligueu-la. Deixeu-la coure al forn a 180 o 190 graus durant una hora.

Mentrestant, peleu unes patates, talleu-les en rodanxes gruixudes i fregiu-les en una paella amb oli.

I ja per acabar, emplateu la cuixa i disposeu les patates al voltant. Podeu decorar el plat amb julivert picat.
Anar al contingut