Crema de porros amb galeres i tomàquet

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Francesc Lladó
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Merlot, Tarragona

INGREDIENTS

  • 16 porros
  • 2 cebes
  • 2 patates
  • 300 g de mantega
  • nou moscada
  • 1/2 l d'aigua amb gas
  • 100 cc de flor de llet
  • 1 kg de galeres
  • 50 g d'arròs
  • 1 litre de brou de galeres
  • oli
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per fer la crema de porros, poseu oli, mantega, ceba picada, porro picat, patata pelada i tallada a rodanxes en una olla i deixeu que s'ofegui un minut.
Mentrestant, salteu les galeres, que prèviament haureu tallat de dalt a baix, en una cassola amb oli. Després, buideu les galeres de carn. A continuació, afegiu l'aigua amb gas, la sal, el pebre i la nou moscada ratllada a la crema de porros. Remeneu-ho. Per fer la crema de galeres, poseu oli i ceba picada a la cassola on heu saltat les galeres. Quan la ceba estigui rossa, incorporeu-hi la carn de galeres, el brou de galeres i l'arròs. Deixeu que cogui tapat durant uns 25 o 30 minuts. Tot seguit, tritureu la crema de porros i la de galeres i passeu-les per un colador xinès. Després, incorporeu la flor de llet a la crema de porros i remeneu-ho. I ja per acabar, emplateu la crema de porros i dibuixeu-hi una espiral a sobre amb la crema de galeres.
Anar al contingut