Crema de carbassa, carxofes, escamarlans i pernil

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pau Barba
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Marquès, Camprodon

INGREDIENTS

  • 1 carbassa
  • 4 carxofes
  • 4 patates
  • 1 ceba
  • 8 escamarlans
  • 50 g de pernil ibèric
  • oli d'oliva, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les patates senceres en una safata, salpebreu-les, amaniu-les amb un raig d'oli i deixeu-les coure al forn a 160 graus durant una hora i mitja.
Després, deixeu-les refredar, peleu-les, poseu-les en un bol, afegiu-hi una mica d'oli i sal, aixafeu-les amb una forquilla i reserveu-les.

Per fer la crema de carbassa, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi la carbassa tallada a dauets, cobriu-ho amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Després, tritureu-ho amb la Thermomix i reserveu-ho.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els cors de les carxofes tallats a dauets.

Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu el pernil tallat a trossets durant uns segons.

Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans ja pelades i salades.

I per acabar, emplateu un parell de canons de puré de patata, cobriu-los amb les carxofes, el pernil i els escamarlans, i poseu-hi la crema de carbassa al voltant.