Costellam de conill

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ramon Freixa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó d'en Freixa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 costellams de conill
  • 4 tomàquets de pera
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 1 fulla de llorer
  • oli d'oliva i sal
  • 1 xapata
  • amanida variada
  • Per al pernil de pollastre:
  • 2 pits de pollastre
  • 400 g de sal gruixuda
  • 100 g de sucre
  • 20 g de pebre vermell dolç
  • 10 g de gingebre
  • 3 g de comí
  • 5 g de farigola

PREPARACIÓ

Sofregiu en una paella amb oli els tomàquets, la ceba, l'all i el llorer, tot ben picadet, fins a aconseguir una textura de compota.
Per fer el pernil de pollastre, barregeu en un bol la sal gruixuda, el sucre, el pebre vermell dolç, el gingebre ratllat, el comí i la farigola. Poseu els pits de pollastre a dins d'aquesta barreja, procurant que quedin ben coberts i deixeu-ho macerar a la nevera durant 24 hores. Després, netegeu els pits de pollastre i talleu-los fent encenalls.

Mentrestant, saleu el costellam de conill i salteu-lo en una paella amb oli.

A continuació, poseu el sofregit a sobre d'una llesca de pa de xapata i poseu-ho al forn fins que quedi tot ben calent. Després, poseu-hi a sobre el costellam de conill, l'amanida variada i els encenalls de pernil de pollastre. Podeu guarnir el plat amb oli de julivert.