Costellam de conill
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Freixa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó d'en Freixa, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 costellams de conill
- 4 tomàquets de pera
- 1 ceba
- 1 all
- 1 fulla de llorer
- oli d'oliva i sal
- 1 xapata
- amanida variada
- Per al pernil de pollastre:
- 2 pits de pollastre
- 400 g de sal gruixuda
- 100 g de sucre
- 20 g de pebre vermell dolç
- 10 g de gingebre
- 3 g de comí
- 5 g de farigola
PREPARACIÓ
Sofregiu en una paella amb oli els tomàquets, la ceba, l'all i el llorer, tot ben picadet, fins a aconseguir una textura de compota.
Per fer el pernil de pollastre, barregeu en un bol la sal gruixuda, el sucre, el pebre vermell dolç, el gingebre ratllat, el comí i la farigola. Poseu els pits de pollastre a dins d'aquesta barreja, procurant que quedin ben coberts i deixeu-ho macerar a la nevera durant 24 hores. Després, netegeu els pits de pollastre i talleu-los fent encenalls.
Mentrestant, saleu el costellam de conill i salteu-lo en una paella amb oli.
A continuació, poseu el sofregit a sobre d'una llesca de pa de xapata i poseu-ho al forn fins que quedi tot ben calent. Després, poseu-hi a sobre el costellam de conill, l'amanida variada i els encenalls de pernil de pollastre. Podeu guarnir el plat amb oli de julivert.
Per fer el pernil de pollastre, barregeu en un bol la sal gruixuda, el sucre, el pebre vermell dolç, el gingebre ratllat, el comí i la farigola. Poseu els pits de pollastre a dins d'aquesta barreja, procurant que quedin ben coberts i deixeu-ho macerar a la nevera durant 24 hores. Després, netegeu els pits de pollastre i talleu-los fent encenalls.
Mentrestant, saleu el costellam de conill i salteu-lo en una paella amb oli.
A continuació, poseu el sofregit a sobre d'una llesca de pa de xapata i poseu-ho al forn fins que quedi tot ben calent. Després, poseu-hi a sobre el costellam de conill, l'amanida variada i els encenalls de pernil de pollastre. Podeu guarnir el plat amb oli de julivert.