Consomé

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els brous poden ser una manera molt reconfortant d'hidratar-se durant l'hivern, època en què potser no es té tanta set però en què tenim necessitats equivalents a altres èpoques.

INGREDIENTS

  • mitja gallina amb pell

    2 porros

    2 pastanagues

    1 api-rave

    1 gra d'all

    2 cebes

    3 nyàmeres

    4 ous

    cerfull

    romaní

    5 l d'aigua mineral

PREPARACIÓ

Traiem la pell i l'excés de greix de la gallina. La posem a l'olla de pressió amb les cebes, els porros, l'all, el romaní i 5 litres d'aigua. Ho posem a bullir 45 minuts.

Ho colem, ho deixem refredar a la nevera i ho desgreixem.

Pelem i tallem les verdures a mida macedònia. 

Posem a bullir la sopa. Quan arrenqui el bull, trenquem un ou i separem la clara del rovell. Quan la sopa estigui bullint, hi tirem la clara, parem el foc i la remenem fins que aconseguim que s'hi enganxin les impureses. Així la clarifiquem.

Un cop clarificada, traiem la clara amb ajuda d'una aranya i deixem que redueixi a la meitat. Un cop ha reduït el brou, hi tirem les verdures tallades i deixem que  cogui 3 minuts.

Servim el consomé amb un rovell, d'ou, una mica de carn de gallina esmicolada i cerfull per sobre.