Cocotxes de bacallà al pil pil

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 10 o 12 cocotxes de bacallà fresc
  • 150 cc d'oli d'oliva extra verge ac. màx. 0,3
  • sal
  • un bitxo picant
  • ALTRES INGREDIENTS:
  • 50 cc d'aigua d'ampolla
  • 2 grans d'all
  • unes gotes de suc de llimona
  • un rajolí de vinagre blanc
  • julivert picat.
  • Explicació prèvia d'una emulsió tipus: 1 ou, 1 gra d'all i 250 cc. d'oli d'oliva verge.

PREPARACIÓ

1. En un cassó d'acer inoxidable, poseu-hi les cocotxes i arrenqueu-les a bullir amb l'aigua d'ampolla. Quan hagin començat a fer-ho, retireu-les del foc i deixeu que es refredin així mateix.
2. Poseu-les al punt de sal.
3. Escalfeu, en un altre recipient, l'oli amb el bitxo i els alls tallats en làmines fins que els alls estiguin rossos.
4. Torneu a escalfar les cocotxes amb una goteta de suc de llimona i una goteta de vinagre.
5. Escaldeu les cocotxes amb l'oli calent i, al cap d'uns segons, emplateu només les cocotxes.
6. Amb un batedor, munteu enèrgicament l'oli amb la gelatina que segrega el bacallà fins a aconseguir de muntar el pil-pil.
7. Salseu les cocotxes amb aquesta emulsió.