Coca de ceba i pebrot amb bacallà confitat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Martínez
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pebrots vermells són unes hortalisses d'elevat contingut en antioxidants gràcies als beta-carotens i al licopè que contenenAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 1 coca
  • Per a la massa:
  • 325 g de farina de blat
  • 100 ml de cervesa
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • un pessic de sal
  • Per al farcit:
  • 1 kg de cebes de Figueres
  • 2 pebrots vermells
  • 400 g de llom de bacallà dessalat
  • 250 ml d'oli d'oliva
  • 1 branqueta de romaní
  • 2 c/s pebre vermell

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfem el forn a 200º ( ja estarà calent a temperatura desitjada). Posem el pebrot vermell a escalivar al forn 1 hora.

Mentrestant, per fer el farcit, pelem les cebes i les tallem en juliana. En una paella amb oli confitem les cebes durant 30 minuts a foc suau i una miqueta de sal.

A continuació fem la massa de la coca. Preescalfem el forn a 200º. Barregem en un bol amb les mans la farina, la cervesa, l'oli i la sal. Posem una mica de farina damunt la taula de treball, traiem la massa del bol i la treballem. La massa no ha de reposar.

Estirem la massa. La posem damunt de paper vegetal en una safata de forn. Traiem els pebrots del forn, els netegem i els tallem a tires. Apaguem el foc de la ceba, hi afegim el pebre vermell i remenem. Farcim les coques amb la ceba i el pebrot. Ho posem al forn durant 40 minuts a 200ºC.

Mentrestant, fem el bacallà confitat. En una cassola confitem el bacallà amb l'oli d'oliva (ha de cobrir el bacallà) i una branqueta de romaní durant 10 minuts. Traiem el bacallà i el deixem escórrer amb paper secant. Retirem la coca del forn.

I per acabar, afegim làmines del bacallà confitat a la coca i ho decorem amb una mica de pebre vermell i una branqueta de romaní.
Anar al contingut