Coca de ceba i pebrot amb bacallà confitat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Martínez
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Els pebrots vermells són unes hortalisses d'elevat contingut en antioxidants gràcies als beta-carotens i al licopè que contenenAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 1 coca
- Per a la massa:
- 325 g de farina de blat
- 100 ml de cervesa
- 100 ml d'oli d'oliva
- un pessic de sal
- Per al farcit:
- 1 kg de cebes de Figueres
- 2 pebrots vermells
- 400 g de llom de bacallà dessalat
- 250 ml d'oli d'oliva
- 1 branqueta de romaní
- 2 c/s pebre vermell
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfem el forn a 200º ( ja estarà calent a temperatura desitjada). Posem el pebrot vermell a escalivar al forn 1 hora.
Mentrestant, per fer el farcit, pelem les cebes i les tallem en juliana. En una paella amb oli confitem les cebes durant 30 minuts a foc suau i una miqueta de sal.
A continuació fem la massa de la coca. Preescalfem el forn a 200º. Barregem en un bol amb les mans la farina, la cervesa, l'oli i la sal. Posem una mica de farina damunt la taula de treball, traiem la massa del bol i la treballem. La massa no ha de reposar.
Estirem la massa. La posem damunt de paper vegetal en una safata de forn. Traiem els pebrots del forn, els netegem i els tallem a tires. Apaguem el foc de la ceba, hi afegim el pebre vermell i remenem. Farcim les coques amb la ceba i el pebrot. Ho posem al forn durant 40 minuts a 200ºC.
Mentrestant, fem el bacallà confitat. En una cassola confitem el bacallà amb l'oli d'oliva (ha de cobrir el bacallà) i una branqueta de romaní durant 10 minuts. Traiem el bacallà i el deixem escórrer amb paper secant. Retirem la coca del forn.
I per acabar, afegim làmines del bacallà confitat a la coca i ho decorem amb una mica de pebre vermell i una branqueta de romaní.
Mentrestant, per fer el farcit, pelem les cebes i les tallem en juliana. En una paella amb oli confitem les cebes durant 30 minuts a foc suau i una miqueta de sal.
A continuació fem la massa de la coca. Preescalfem el forn a 200º. Barregem en un bol amb les mans la farina, la cervesa, l'oli i la sal. Posem una mica de farina damunt la taula de treball, traiem la massa del bol i la treballem. La massa no ha de reposar.
Estirem la massa. La posem damunt de paper vegetal en una safata de forn. Traiem els pebrots del forn, els netegem i els tallem a tires. Apaguem el foc de la ceba, hi afegim el pebre vermell i remenem. Farcim les coques amb la ceba i el pebrot. Ho posem al forn durant 40 minuts a 200ºC.
Mentrestant, fem el bacallà confitat. En una cassola confitem el bacallà amb l'oli d'oliva (ha de cobrir el bacallà) i una branqueta de romaní durant 10 minuts. Traiem el bacallà i el deixem escórrer amb paper secant. Retirem la coca del forn.
I per acabar, afegim làmines del bacallà confitat a la coca i ho decorem amb una mica de pebre vermell i una branqueta de romaní.