Clatells de lluç amb endívies

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Clatells de lluç amb endívies
  • (per a 2 persones)
  • 2 clatells d'un lluç
  • 4 endívies
  • 1 ceba tendra
  • 3 tomàquets dessecats
  • 10 olives negres
  • 1 cullerada de vinagre de sidra
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

1. Comencem el plat escaldant les endívies: posem una olla amb aigua a bullir, fem un tall a les endívies per la meitat sense partir-les del tot, i les tirem a l'olla. Les deixem escaldar 10 segons com a molt.

2.Per tallar-ne la cocció, les passem a un bol amb aigua i glaçons.

3.En una planxa prou calenta, hi posem una miqueta d'oli i el lluç pel cantó de la carn, no de la pell, i deixem que es dauri a foc fort.

4.Traiem els clatells de lluç de la planxa i els posem en una safata amb una mica d'oli. I cap al forn, entre 2 i 3 minuts màxim.

5. Recuperem les endívies que hem escaldat i, ara sí, les tallem per la meitat i les posem a la mateixa planxa on hem fet el lluç, amb una mica d'oli, i pel costat per on les hem tallat. Quan estiguin d'aquesta banda, les girem.

6.Tallem el tomàquet a dauets petits i les olives negres a rodanxetes. En una paella amb oli, comencem daurant el tomàquet i hi afegim les olives negres. Hi posem el vinagre, que emulsionarà la salsa.

7.Una culleradeta d'aigua a la salsa i un rajolinet d'oli cru.

8.Posem la ceba tendra crua i tallada petita al damunt del lluç, i ho salsem tot plegat. Només ens falta posar en un costat del plat les endívies.