Caviar d'albergínia (Caviar d'albergínia) - Comunitat jueva
INGREDIENTS
- 2 albergínies
- 2 grans d'all
- suc de llimona
- maionesa
- sal
PREPARACIÓ
Peleu els alls i talleu-los per la meitat. Reserveu-los.
Unteu les albergínies amb oli d'oliva.
Feu a cada albergínia un parell d'incisions amb un ganivet i fiqueu-hi a dins un bocí d'all perquè no es ressequin.
Escaliveu-les al forn, més o menys una hora, fins que quedin tovetes.
Un cop cuites, peleu-les i poseu la polpa en un bol, juntament amb els alls.
Aixafeu-ho tot fins que quedi una crema. Afegiu-hi una cullerada i mitja de maionesa, una mica de suc de llimona i sal.
Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i deixeu-ho que es refredi a la nevera fins a l'hora de servir-ho.
Unteu les albergínies amb oli d'oliva.
Feu a cada albergínia un parell d'incisions amb un ganivet i fiqueu-hi a dins un bocí d'all perquè no es ressequin.
Escaliveu-les al forn, més o menys una hora, fins que quedin tovetes.
Un cop cuites, peleu-les i poseu la polpa en un bol, juntament amb els alls.
Aixafeu-ho tot fins que quedi una crema. Afegiu-hi una cullerada i mitja de maionesa, una mica de suc de llimona i sal.
Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i deixeu-ho que es refredi a la nevera fins a l'hora de servir-ho.