Carxofes confitades amb pernil i sopa de botifarra negra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Borja Sierra
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Granja Elena, Barcelona

INGREDIENTS

  • 6 carxofes
  • oli de gira-sol
  • 2,5 l d'aigua mineral
  • 1 tros de jarret
  • 1 pit de gallina
  • 1 os de pernil
  • 1 api
  • 1 nap
  • 1 xirivia
  • 1/2 kg de botifarra negra
  • 3 llesques de pernil salat

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les carxofes i poseu els cors a confitar en un cassó amb oli de gira-sol abundant durant dues hores i mitja a 120 graus.
A continuació, feu un brou amb l'aigua, el jarret, el pit de gallina, l'os de pernil, el nap, l'api i la xirivia. Quan estigui cuit, coleu-lo, poseu-lo en un cassó juntament amb la botifarra tallada a rodanxes i deixeu-ho coure tot junt durant durant una estona més. Després, tritureu-lo amb el túrmix i reserveu-lo. Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli fregiu el pernil durant uns segons fins que quedi cruixent i finalment, tritureu-lo amb el túrmix.I ja per acabar, emplateu la sopa de botifarra, poseu-hi les carxofes a sobre i guarniu el plat amb el pernil triturat.