Calamars farcits en tinta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Barba
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Acontraluz
INGREDIENTS
- 1,5 kg de calamars
- bosses de tinta
- 250 g de ceps
- 1/2 manat d'espàrrecs
- 2 cebes tendres
- 1/2 l de brou vermell de peix
- farina
- oli
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu el fumet de peix i la tinta en una olla per fer la salsa.
Per fer el farcit, poseu en una cassola un rajolí d'oli, la ceba tendra picada, els espàrrecs tallats i les potes dels calamars. Deixeu-ho coure 15 o 20 minuts a foc suau. Després, afegiu-hi els ceps tallats i deixeu-ho coure 15 o 20 minuts més. Tot seguit, poseu el farcit en una màniga pastissera i farciu els calamars. Utilitzeu un escuradents per tancar els calamars i que no s'escapi el farcit. Després, passeu els calamars per farina, saleu-los i fregiu-los en una paella amb oli. A continuació, poseu els calamars a coure dins de la salsa durant 4 o 5 minuts. I ja per acabar, emplateu els calamars, poseu-hi una mica de salsa per sobre i el cibulet picat.
Per fer el farcit, poseu en una cassola un rajolí d'oli, la ceba tendra picada, els espàrrecs tallats i les potes dels calamars. Deixeu-ho coure 15 o 20 minuts a foc suau. Després, afegiu-hi els ceps tallats i deixeu-ho coure 15 o 20 minuts més. Tot seguit, poseu el farcit en una màniga pastissera i farciu els calamars. Utilitzeu un escuradents per tancar els calamars i que no s'escapi el farcit. Després, passeu els calamars per farina, saleu-los i fregiu-los en una paella amb oli. A continuació, poseu els calamars a coure dins de la salsa durant 4 o 5 minuts. I ja per acabar, emplateu els calamars, poseu-hi una mica de salsa per sobre i el cibulet picat.