Brownie amb nous

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Canal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 150 g de xocolata extra negra
  • 100 g de mantega
  • 2 rovells d'ou
  • 25 g de sucre
  • 2 clares d'ou
  • 40 g de sucre
  • 30 g de farina
  • 70 g de nous

PREPARACIÓ

Foneu la xocolata en un bol al bany maria. Quan estigui a punt, afegiu la mantega desfeta i remeneu-ho bé.
A continuació, poseu els rovells d'ou i una mica de sucre en un bol i bateu-los. Per una altra banda, munteu les clares amb el sucre. Després, barregeu les clares muntades amb els rovells, afegiu-hi la xocolata fosa, les nous trinxades i la farina. Remeneu-ho bé fins a aconseguir una massa homogènia.

Tot seguit, unteu un motlle cilíndric amb mantega i poseu-lo en una plata per anar al forn. Aboqueu-hi la massa del browni a dins i cobriu-ho amb nous. Deixeu-ho coure al forn a 200 graus durant 15 minuts. Finalment, desemmotlleu el brownie i emplateu-lo amb cura.