Bagels

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a la base:
  • 520 g de farina de força
  • 575 g d'aigua
  • 1 cullerada de mel
  • 2 g de llevat de forner
  • 1 culleradeta de marmite
  • (extracte de llevat de malta)
  • Per acabar la massa:
  • 480 g de farina de força
  • 2 g de llevat de forner
  • 20 g de sal
  • 2 g de farina de malta torrada
  • Per acabar els bagels:
  • sèsam negre
  • sèsam blanc
  • llavors de rosella
  • sèmola de blat de moro
  • soda en pols

PREPARACIÓ

1. Per fer la base, triem un bol gros i hi aboquem la farina de força (520 g), l'aigua i el llevat (2 g).
2. En un altre recipient, més petit, barregem la mel amb el marmite. Afegim aquesta barreja al bol.
3. Barregem molt bé tots els ingredients del bol amb un batedor de mà i deixem reposar la massa un parell d'hores.
4. Per acabar la massa, hi afegim el llevat (2 g), la farina de malta torrada i la sal. Batem tots els ingredients amb un batedor de mà i anem afegint, a poc a poc, la farina de força (480 g). En acabar la massa, la deixem reposar uns 20 minuts.
5. Ens mullem les mans amb unes gotetes d'oli perquè la massa no s'enganxi i la treballem uns minuts per potenciar la seva elasticitat.
6. Ara fem boles de massa, d'aproximadament 130 g.
7. Ens tornem a mullar una miqueta les mans i treballem les boles de massa amb una sola mà, fent una mica de pressió contra una superfície dura, i amb moviments circulars.
8. Tapem les boles de massa amb un drap lleugerament humit i les deixem reposar uns 20 minuts.
9. El següent pas és transformar les boles de massa en la forma dels bagels, que és amb un forat al mig, com si fossin anelles. Deixem reposar els bagels tota la nit dins d'una safata tapada amb paper film, a la nevera.
10. Al matí següent, omplim una cassola amb aigua i, quan arrenqui el bull, hi aboquem la soda en pols.
11. Fiquem els bagels dins la cassola i, al cap d'un minut, els girem perquè flotin de l'altra banda. Passat un minut més, els traiem de la cassola i els posem a sobre d'un drap de cuina perquè deixin anar l'excés d'aigua.
12. Escalfem el forn a 240º C
13. Barregem els dos tipus de sèsam i les llavors de rosella en un recipient. Escampem aquesta barreja per damunt dels bagels.
14. Triem una safata per anar al forn, hi posem una superfície antiadherent o paper de forn i col·loquem els bagels.
15. Fiquem la safata al forn durant 10 minuts.
16. Passats 10 minuts, ja podem treure els bagels del forn i omplir-los d'allò que més ens agradi!