Bacallà amb suquet lleuger i navalles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Barba
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mon, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 talls de 150 g de morro de bacallà
- 100 g de tripa de bacallà
- 100 g d'espines i pells de bacallà
- 8 peces de navalles petites
- 300 g de ceba
- 300 g de tomàquet
- 2 grans d'all
- 40 g de farina d'ametlla marcona
- 3/4 de l de vi blanc
- 1 fulla de llorer
- porradell
- aigua
- 200 cl d'oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu la tripa de bacallà durant uns segons. Seguidament, refredeu-la en un cassó amb aigua i reserveu-la.
Per fer el suquet, en un cassó amb aigua bullint poseu-hi la pell i les espines del bacallà, una ceba pelada i tallada a trossos i una fulla de llorer, i deixeu-ho coure fins que redueixi a la meitat. Després, coleu-ho, tritureu-ho a la Thermomix juntament amb la farina d'ametlla i reserveu-ho.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent afegiu-hi una mica de vi blanc i deixeu-ho reduir. Seguidament, poseu-hi l'all picat, el tomàquet triturat, la resta de vi blanc, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure durant 25 minuts. Després, afegiu-hi la tripa de bacallà tallada a trossets, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 3 minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu el morro de bacallà pel costat de la pell durant 3 o 4 minuts.Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les navalles durant un minut.
I ja per acabar, emplateu el sofregit, poseu-hi el bacallà i les navalles a sobre, aboqueu-hi el suquet pel voltant i guarniu el plat amb una mica de porradell picat.
Per fer el suquet, en un cassó amb aigua bullint poseu-hi la pell i les espines del bacallà, una ceba pelada i tallada a trossos i una fulla de llorer, i deixeu-ho coure fins que redueixi a la meitat. Després, coleu-ho, tritureu-ho a la Thermomix juntament amb la farina d'ametlla i reserveu-ho.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent afegiu-hi una mica de vi blanc i deixeu-ho reduir. Seguidament, poseu-hi l'all picat, el tomàquet triturat, la resta de vi blanc, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure durant 25 minuts. Després, afegiu-hi la tripa de bacallà tallada a trossets, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 3 minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu el morro de bacallà pel costat de la pell durant 3 o 4 minuts.Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les navalles durant un minut.
I ja per acabar, emplateu el sofregit, poseu-hi el bacallà i les navalles a sobre, aboqueu-hi el suquet pel voltant i guarniu el plat amb una mica de porradell picat.