Bacallà amb panses i ou dur
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau
INGREDIENTS
- 8 trossos de bacalllà dessalat
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 4 ous durs
- 150 g de panses de Corint
- oli d'oliva
- farina
- 1/4 de l de brou de bacallà Per fer el brou de bacallà:
- 1/2 l d'aigua
- espines de bacallà
- 1/2 ceba
- 1 tronxo d'api
PREPARACIÓ
Abans de començar a fer el bacallà, prepareu un brou amb 1 tronxo d'api, 1/2 ceba, i espines de bacallà, i reserveu-lo.
Per dessalar el bacallà, poseu-lo en remull durant 3 o 4 dies a la nevera, i canvieu-li l'aigua 2 o 3 vegades el dia abans de fer el plat. Un cop dessalats els talls de bacallà, enfarineu-los, fregiu-los, i una vegada fregits, poseu-los en una cassola. Tot seguit, fregiu les panses en el mateix oli en què heu fet el bacallà, i tireu-les a la cassola. També en el mateix oli, sofregiu la ceba i els alls trinxats, i afegiu-los al bacallà i a les panses. A continuació, aboqueu-hi el brou de bacallà, i deixeu-ho bullir una estona. Poseu-hi després els ous durs tallats per la meitat, deixeu-ho tot plegat al foc uns minuts més, i ja podeu servir-ho, decorat, si voleu, amb julivert.
Per dessalar el bacallà, poseu-lo en remull durant 3 o 4 dies a la nevera, i canvieu-li l'aigua 2 o 3 vegades el dia abans de fer el plat. Un cop dessalats els talls de bacallà, enfarineu-los, fregiu-los, i una vegada fregits, poseu-los en una cassola. Tot seguit, fregiu les panses en el mateix oli en què heu fet el bacallà, i tireu-les a la cassola. També en el mateix oli, sofregiu la ceba i els alls trinxats, i afegiu-los al bacallà i a les panses. A continuació, aboqueu-hi el brou de bacallà, i deixeu-ho bullir una estona. Poseu-hi després els ous durs tallats per la meitat, deixeu-ho tot plegat al foc uns minuts més, i ja podeu servir-ho, decorat, si voleu, amb julivert.