Arròs negre amb gírgoles i sípia

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Ollé
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Joila, Coma-ruga

INGREDIENTS

  • 2 sípies amb tinta
  • 200 g de gírgoles
  • 400 g d'arròs
  • 4 carxofes
  • 2 cebes
  • 4 grans d'all
  • 4 tomàquets
  • 1 pebrot verd
  • safrà
  • 1 l de brou de peix
  • sal
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, enrossiu la sípia tallada en una cassola amb oli.
Afegiu-hi l'all, la ceba i el pebrot picats i remeneu-ho. Després, incorporeu-hi les carxofes i les gírgoles tallades i remeneu-ho. Tot seguit, afegiu-hi el tomàquet i sofregiu-hi l'arròs. Incorporeu-hi una mica de brou de peix calent i deixeu-ho reduir. Per fer la picada, poseu la sal i el safrà en un morter i piqueu-ho. Incorporeu-hi l'all i la tinta de la sípia al morter i torneu-ho a picar. Per acabar la picada, afegiu-hi una mica de brou de peix. A continuació, incorporeu la picada a l'arròs i remeneu-ho. Poseu la cassola al forn uns 10 o 12 minuts. Podeu servir-lo acompanyat d'allioli.