Arròs de muntanya

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Manubens
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Passadís del Pep, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/4 kg de llebre o conill
  • 1 perdiu
  • 2 costelles de porc
  • 1 tros de pernil
  • 1 grapat de carreretes i rossinyols
  • 1 tall de carn magra
  • 1 tall de cansalada fresca
  • 1 tall de cansalada salada
  • llard
  • ceba
  • farigola
  • sajolida
  • pebre en gra
  • vi ranci
  • 4 tomàquets pelats
  • 1 1/2 l de brou de pollastre
  • 350 g d'arròs Per a la picada:
  • 2 alls
  • el fetge de la llebre o del conill
  • safrà
  • ametlles
  • nous

PREPARACIÓ

Per començar, poseu una mica de llard a la cassola i daureu-hi la llebre, la perdiu i el porc.
Quan estigui ben ros, incorporeu-hi la carn magra, la cansalada fresca, la cansalada salada i el pernil. Salpebreu-ho. Després, afegiu-hi la farigola, el llorer i la sajolida i deixeu-ho coure 20 o 25 minuts. Tot seguit, incoporeu-hi la ceba picada, el tomàquet pelat i trinxat. Remeneu-ho. Per fer la picada, poseu el cor i el fetge de la llebre, les ametlles, els alls i les nous en un morter i piqueu-ho. A continuació, poseu la picada a la cassola, incorporeu-hi el vi ranci, els bolets i l'arròs i sofregiu-ho una mica. Després, afegiu-hi el brou i deixeu-ho coure 7 o 8 minuts a foc ràpid i 7 o 8 minuts més a foc lent. I ja per acabar, rectifiqueu-ho de sal i pebre i emplateu-ho.