Arròs a la cassola amb salsitxes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 400 g d'arròs
- 2 cabres de mar
- 8 salsitxes
- 100 g de pèsols
- 1 pebrot escalivat
- brou de peix
- cebollí Per al sofregit:
- 2 cebes de Figueres
- 1 tomàquet madur
- 1 gra d'all
- julivert i oli Per a la picada:
- 2 grans d'all
- julivert
- 2 filets d'anxova
PREPARACIÓ
En una paella amb oli calent i abundant, poseu-hi a confitar la ceba picada durant 25 o 30 minuts a foc fluix.
Passat aquest temps, afegiu-hi l'all trinxat i, al cap d'un parell de minuts, afegiu-hi el julivert picat i el tomàquet ratllat. Deixeu-ho coure tot junt durant 12 minuts perquè es vagi confitant. Un cop cuit el sofregit, escorreu-lo i passeu-lo per la batedora. A part, en una cassola amb una mica d'oli, sofregiu-hi la closca de la cabra de mar junt amb les salsitxes. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el sofregit i l'arròs. Barregeu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Després tireu-hi el brou de peix i deixeu-ho bullir durant 10 o 12 minuts. Mentrestant, prepareu la picada amb els alls, el julivert, les anxoves, una mica d'oli i una cullerada de brou. Quan l'arròs estigui a mitja cocció, afegiu-hi el coral de cabra de mar, els pèsols prèviament escaldats, el pebrot escalivat i la picada. Doneu-hi unes voltes, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 8 o 10 minuts més. Abans de servir, deixeu-lo reposar un parell de minuts. Decoreu el plat amb les potes de la cabra de mar i una mica de cebollí.
Passat aquest temps, afegiu-hi l'all trinxat i, al cap d'un parell de minuts, afegiu-hi el julivert picat i el tomàquet ratllat. Deixeu-ho coure tot junt durant 12 minuts perquè es vagi confitant. Un cop cuit el sofregit, escorreu-lo i passeu-lo per la batedora. A part, en una cassola amb una mica d'oli, sofregiu-hi la closca de la cabra de mar junt amb les salsitxes. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el sofregit i l'arròs. Barregeu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Després tireu-hi el brou de peix i deixeu-ho bullir durant 10 o 12 minuts. Mentrestant, prepareu la picada amb els alls, el julivert, les anxoves, una mica d'oli i una cullerada de brou. Quan l'arròs estigui a mitja cocció, afegiu-hi el coral de cabra de mar, els pèsols prèviament escaldats, el pebrot escalivat i la picada. Doneu-hi unes voltes, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 8 o 10 minuts més. Abans de servir, deixeu-lo reposar un parell de minuts. Decoreu el plat amb les potes de la cabra de mar i una mica de cebollí.