Anedó amb poma, calvados i vinagreta de sidra

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Aliança

INGREDIENTS

  • 1 anedó
  • 1 carcassa d'ànec
  • 1 kg de pomes golden
  • 1/4 de l de licor de poma verda
  • bresa de verdures (2 cebes, 2 pastanagues, 2 porros, 1 api, 2 pomes)
  • 1 got de Calvados
  • 1 l d'aigua
  • sal i oli d'oliva
  • pebre blanc
  • mantega Per a la vinagreta:
  • 1 copa de vinagre de sidra
  • sucre

PREPARACIÓ

Comenceu posant la bresa, tallada a trossets, en una cassola amb oli unes 2 h a foc baix.
Afegiu-hi la carcassa d'ànec, que haureu rostit al forn 1 h fins que quedi daurada, i el licor de poma. Deixeu-ho coure fins que el licor redueixi. Després tireu-hi la meitat del Calvados i flamegeu-ho, tot remenant perquè no s'enganxi. Afegiu-hi l'aigua i deixeu-ho al foc unes 2 hores. Quan ja estigui fet, coleu-lo. A part, poseu en una cassola una mica d'oli, i quan estigui calent, incorporeu-hi l'ànec ja salpebrat. Fregiu-lo uns 3 o 4 minuts per banda. Quan estigui cuit, poseu-lo en una cassola al forn uns 20 minuts a 190º i talleu-lo. Per a fer la vinagreta, poseu una mica de sucre a desfer en un cassó i afegiu-hi el vinagre de sidra tot remenant perquè no s'enganxi. Traieu la vinagreta del foc i coleu-la. Per fer el puré de poma, poseu al forn 2 pomes, i un cop cuites, passeu-les pel passapurés. Per acabar, serviu l'ànec amb el puré de poma i la vinagreta i l'ànec. Cobriu-ho amb la bresa i acompanyeu-ho amb la poma fregida sense pell i tallada ben fina.