Ànec amb olives

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Enric Herce
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Palau lo mirador, Torroella de Montgrí

INGREDIENTS

  • 4 cuixes d'ànec
  • 200 g d'olives negres espinyolades
  • 1 got de xerès dolç
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 pastanagues
  • 1 fulla de llorer
  • 2 cullerades de llard
  • 1 got de porto
  • fècula de blat de moro
  • 1/2 l de brou de pollastre
  • gingebre
  • pebre negre i sal
  • canó de canyella

PREPARACIÓ

Punxeu una mica les cuixes d'ànec i salpebreu-les.
Poseu el llard en una cassola i rostiu-hi l'ànec a foc viu. Un cop l'ànec estigui ben daurat, retireu-lo del foc i comenceu a preparar la salsa. Tireu la bresa a la cassola (el porro, les pastanagues i la ceba; tot tallat petit), juntament amb el pebre en gra, la canyella, el llorer i el gingebre picat. Remeneu-ho i deixeu-ho sofregir uns 25-30 minuts fins que la verdura estigui ben rossa. Després incorporeu-hi l'ànec i el porto i feu-ho reduir uns 5 minuts. Passat aquest temps, cobriu l'ànec amb el brou de pollastre. Abaixeu el foc i coeu-ho uns 25 minuts més. Traieu l'ànec, coleu la salsa i lligueu-la amb fècula de blat de moro. En una paella amb mantega salteu-hi les olives sense pinyol. Afegiu-hi el xerès dolç i deixeu-ho reduir 5 minuts. Incorporeu-ho a la salsa. Remeneu-ho i torneu-hi a posar l'ànec. Feu-ho bullir 5 minuts i ja tindreu el plat a punt de servir. Podeu decorar-lo amb julivert.