Amanida de pasta fresca amb llagostins i pesto

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Piqué
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ruccula, Barcelona

INGREDIENTS

  • 325 g de pasta fresca
  • 8 cues de llagostins
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • vinagre
  • 1 cullerada de pinyons
  • un ramet d'alfàbrega
  • 80 g de formatge de Parma
  • sal i pebre
  • 1 gra d'all
  • 2 filets d'anxova
  • "lollorosa", "lollorosa" verda, "radicchio" i escarola
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

En primer lloc, bulliu la pasta fresca amb aigua i sal uns 2 minuts, així us quedarà al dente.
Mentrestant, comenceu a preparar el pesto. Agafeu l'alfàbrega (prèviament escaldada i després refrescada amb aigua i gel perquè mantingui el color) i poseu-la al pot de la batedora. Tireu-hi 2 grans d'all, els pinyons, 2 filets d'anxova, parmesà ratllat i cobriu-ho tot amb oli d'oliva. Tritureu-ho. Pel que fa a l'amanida, salpebreu la barreja d'enciams i amaniu-la amb oli d'oliva i vinagre. Escorreu la pasta fresca i amaniu-la amb el pesto. Finalment, serviu la barreja d'enciams amb la pasta i amb les cues de llagostí prèviament saltades.