All cremat de rap de Vilanova

imatge
  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas i Xavi García
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El peix blanc (com el rap, el lluç, el llenguado...) és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana prendre'n de 3 a 4 dies a la setmana.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    6 alls

    oli d'oliva verge extra

    4 patates "kennebec" o del bufet

    1 rap

    5 tomacons

    1 api

    1 ceba

    1 pastanaga

    10 crancs

    6 gambes vermelles

    1 1/2 litre d'aigua mineral

    vi blanc

PREPARACIÓ

1- Fem un brou amb el cap del rap, l'api i un litre i mig d'aigua mineral. Ho posem a bullir.

2- Enrossim un all laminat en una cassola amb oli OVE.

3- Una vegada ros, posem les gambes a la cassola. Quan hagin agafat color d'una banda, les girem, hi afegim els crancs. Podem afegir-hi més oli, si calgués.

4- Quan les gambes hagin agafat color, n'aixafem els caps perquè deixin anar tot el suc.

5- Tallem la ceba a daus petits. Pelem la pastanaga i la tallem a rodanxes petites. Afegim la verdura a la cassola.

6- Quan estigui sofregit, hi posem una cullerada de pebre vermell. Ho deixem enrossir i hi afegim un gotet de vi blanc. Perquè no se'ns cremi, ho fem a foc lent.

7- Aboquem tot el contingut de la cassola a l'olla on tenim el fumet i que hi vagi fent xup-xup. Quan hagi bullit 25 minuts, ho deixem reposar durant 25 minuts més.

8- Posem oli en una cassola i, quan estigui calent, hi afegim cinc alls laminats i els fem ballar. Quan estiguin ben rossos, hi tirem cinc tomacons ratllats.

9- Hi afegim quatre patates esberlades perquè deixin anar el midó i el caldo tingui més consistència. Ho remenem una mica, hi afegim el fumet colat, apugem el foc, ho rectifiquem de sal i ho fem bullir, tapat, entre 10 i 15 minuts més.

10- Tallem el rap a la mida de la patata.

11- Escumem la cassola per treure'n les impureses, hi submergim els talls de rap, ho remenem perquè quedi tot ben impregnat i ho tornem a tapar fins que la patata i el rap estiguin cuits.

12- Hi afegim julivert fresc ben picat i ja ho podem servir.