All cremat de rap de Vilanova
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Xavi García
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix blanc (com el rap, el lluç, el llenguado...) és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana prendre'n de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
6 alls
oli d'oliva verge extra
4 patates "kennebec" o del bufet
1 rap
5 tomacons
1 api
1 ceba
1 pastanaga
10 crancs
6 gambes vermelles
1 1/2 litre d'aigua mineral
vi blanc
PREPARACIÓ
1- Fem un brou amb el cap del rap, l'api i un litre i mig d'aigua mineral. Ho posem a bullir.
2- Enrossim un all laminat en una cassola amb oli OVE.
3- Una vegada ros, posem les gambes a la cassola. Quan hagin agafat color d'una banda, les girem, hi afegim els crancs. Podem afegir-hi més oli, si calgués.
4- Quan les gambes hagin agafat color, n'aixafem els caps perquè deixin anar tot el suc.
5- Tallem la ceba a daus petits. Pelem la pastanaga i la tallem a rodanxes petites. Afegim la verdura a la cassola.
6- Quan estigui sofregit, hi posem una cullerada de pebre vermell. Ho deixem enrossir i hi afegim un gotet de vi blanc. Perquè no se'ns cremi, ho fem a foc lent.
7- Aboquem tot el contingut de la cassola a l'olla on tenim el fumet i que hi vagi fent xup-xup. Quan hagi bullit 25 minuts, ho deixem reposar durant 25 minuts més.
8- Posem oli en una cassola i, quan estigui calent, hi afegim cinc alls laminats i els fem ballar. Quan estiguin ben rossos, hi tirem cinc tomacons ratllats.
9- Hi afegim quatre patates esberlades perquè deixin anar el midó i el caldo tingui més consistència. Ho remenem una mica, hi afegim el fumet colat, apugem el foc, ho rectifiquem de sal i ho fem bullir, tapat, entre 10 i 15 minuts més.
10- Tallem el rap a la mida de la patata.
11- Escumem la cassola per treure'n les impureses, hi submergim els talls de rap, ho remenem perquè quedi tot ben impregnat i ho tornem a tapar fins que la patata i el rap estiguin cuits.
12- Hi afegim julivert fresc ben picat i ja ho podem servir.