Suquet de rap i mongetes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquesta recepta conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat complet: hidrats de carboni (patata), proteïnes (rap), verdures crues (mongeta tendra) i greixos saludables (oli), per això pot ser un plat únic complet.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    500 g de rap filetejat  (1 rap de 2 kg)   

    300 g de mongeta tendra     

    300 g de patata Red Pontiac     

    2 porros 

    1 pastanaga

    1 cabeça d'alls

    2 grans d'all

    1 fulla de llorer

    oli OVE

    pebre vermell

    vi ranci

    julivert

    sal

    llima

    aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Rentem un rap de 2 kg o bé comprem dos filets de rap que facin uns 500 g. Reservem a la nevera en un tàper els filets embolicats amb paper sulfurat.
  2. Blanquegem el cap net i l'espina central del rap en un bol amb aigua i sal.
  3. Tallem a bresa 1 pastanaga i 2 porros i els posem en una olla amb 1 fulla de llorer i  julivert. Afegim el cap del rap i l'espina blanquejats i ho deixem a foc baix 20 minuts. Després ho deixarem reposar tapat 20 minuts més.
  4. Colem el fumet i l'escalfem en un pot.
  5. Pelem i escapcem 300 g de patata Red Pontiac  i les saltem en una cassola amb oli OVE i una cabeça d'alls tallada pel mig.
  6. Hi afegim  1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i ofeguem amb un raig de vi ranci. Evaporem l'alcohol.
  7. Hi afegim el fumet i ho deixem a foc baix durant 30 minuts.
  8. Tallem 300 g de mongeta tendra al llarg en tires fines.
  9. Afegim la mongeta tallada a la cassola al cap de 25 minuts i la deixem coure 5 minuts.
  10. Traiem el tàper del rap de la nevera i el tallem a mida mossegada. L'afegim a la cassola 2 minuts després de la mongeta i ho deixem coure 3 minuts més.
  11. Per fer un allioli negat posem en un morter 2 grans d'all i els aixafem. Hi afegim oli OVE i ho remenem amb la mà de morter sense que ens lligui.
  12. Ho servim afegint-hi julivert picat,  l'allioli negat per sobre i suc de llima.