Rafael Niubó considera que la candidatura de Puigcercós i Ridao està "emmirallada" en el PSC

L'aspirant a la secretaria general d'ERC en la candidatura d'Ernest Benach, Rafel Niubó, ha dit a Catalunya Ràdio que la candidatura de Joan Puigcercós i Joan Ridao està "emmirallada" en el PSC i reivindica per al partit una opció més republicana.

Segons Niubó al programa "El matí de Catalunya Ràdio", Puigcercós i Ridao proposen per a ERC un sistema de funcionar similar al dels socialistes catalans. "Mantenen que és una màquina greixada que funciona bé i que s'ha de fer sobre un sistema d'organització com aquest partit polític. Per mi no és un partit polític que sigui una referència. Crec que la gent d'ERC no som ni serem el PSC i no hem de tenir un sistema de funcionament tan rígid, sinó que som republicans i tenim una altra manera de comportar-nos i necessitem molt més aire i viure en llibertat!", ha afirmat.
D'altra banda, Niubó ha reclamat que l'executiva que surti del congrés d'ERC ha de ser "equilibrada, amb cohesió i que representi tothom, perquè si no sempre quedarà gent fora". I en aquest punt, ha retret a Puigcercós que parli amb prepotència de ser generós amb els perdedors: "Nosaltres estem preocupats que l'Executiva que surti no sigui prou forta i crec que estem tots obligats a sumar. Jo no diria mai que seré generós amb res, perquè primer s'ha de guanyar i, en cas que hagis de guanyar, no aniria de sobrat dient que seré generós amb els que perdin".
Finalment, l'aspirant a secretari general dubta que Joan Carretero i Uriel Bertran representin una opció renovadora per a ERC, ja que "formaven part de l'entorn de Joan Puigcercós". "Fins fa poc Bertran era el secretari de comunicació de Puigcercós, per tant, quina mena de renovació és aquesta?", ha puntualitzat.
Anar al contingut