Dido i Enees

L'òpera "Dido i Enees", del Festival Castell de Peralada, dissabte en directe per Catalunya Música

Aquest dissabte, 15 de juliol, Catalunya Música oferirà als seus oients l'òpera "Dido i Enees", de Henry Purcell, des de l'Ésglésia del Carme de Peralada.

La connexió serà a les 20.00 h, i els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

El Festival Castell de Peralada, que enguany ha arribat a la 31a edició, presenta aquesta òpera semiescenificada (o concert amb moviment escènic), que és el resultat final d'un projecte educatiu que reuneix músics joves –seleccionats entre els millors d'Europa– que formen part de la 22a Acadèmia Barroca Europea d'Ambronay. El director associat de Les Arts Florissants, Paul Agnew, dirigirà la jove formació per oferir un programa inspirat en la història de Dido a través de fragments de l'òpera "Didon" (1693) de Henry Desmarest i de l'òpera completa "Dido i Enees" (1689) de Henry Purcell.

La història d'amor entre la reina de Cartago i el guerrer de Troia va inspirar el compositor anglès Purcell a l'hora de crear la seva obra mestra, una òpera intemporal que encara avui es representa als escenaris més importants del món. Les proporcions modestes (menys d'una hora i una orquestra reduïda) la converteixen en l'obra ideal per a un projecte de formació de joves músics.

Podrem sentir les veus de Kerstin Dietl, Aurora Peña Llobregat i Deborah Cachet, sopranos; Alberto Miguélez-Rouco, Jonas Descotte i Clément Debieuvre, contratenors; Étienne Duhil de Bénazé, tenor, i Jean-Christophe Lanièce i Renaud Bres, barítons-baixos. Paul Agnew n'assumeix la direcció musical i el concepte escènic.

Aquest directe és una de les aportacions de Catalunya Música a la Temporada de Festivals d'Estiu de la Unió Europa de Radiodifusió (UER), una temporada que recull una selecció dels millors concerts dels festivals d'estiu de tot el món.

La història d'amor entre la reina de Cartago i el guerrer de Troia va inspirar el compositor anglès Purcell a l'hora de crear la seva obra mestra, te d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut