Albert Segura.
Albert Segura.
Dijous, 26 de desembre, a les 9.00

La pressió a les dones solteres i el protocol de seguretat d'Ascó i Vandellós, a "El matí de Catalunya Ràdio"

Dijous, 26 de desembre, a les 9.00, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Albert Segura parlarà de la pressió social contra les dones solteres i sense fills.

Dona, soltera, no busca: l'estigma i la pressió social i familiar contra les dones solteres i sense fills

Sant Esteve! Dia de canelons i de segona o tercera trobada familiar seguida ja: potser ahir va tocar a cals pares i avui a cals tiets. I a molts els preguntaran, els pressionaran: "Nen, quan et cases?" "Nena, se't covarà l'arròs!" A "El Matí de Catalunya Ràdio" parlarà de la pressió social i familiar que pateixen moltes dones solteres i sense fills, de l'estigma, fins i tot, en algunes cultures. El programa entrevistarà les directores del documental "Singled Out", Mariona Guiu i Ariadna Relea; la sexòloga i terapeuta de parella Eva Moreno; el director del Centre d'Estudis Demogràfics de Barcelona i professor de la UAB, Albert Esteve, i el catedràtic d'Antropologia social de la URV, Jordi Roca.

Aviseu per fax en cas d'emergència nuclear

Per fax! En cas d'accident nuclear, les centrals d'Ascó i de Vandellòs avisarien els ajuntaments per fax. El protocol de seguretat fa 30 anys que no es revisa, potser ara alertar per telèfon mòbil seria el més ràpid, però el problema és que no tenen cobertura, en molts punts. Els pobles veïns de les centrals nuclears catalanes estan amoïnats per la seva seguretat, denuncien que no s'ha fet mai cap simulacre general d'evacuació i, si saltessin les alarmes, els sistemes de comunicació no funcionarien perquè són obsolets i precaris, com les infraestructures que haurien de servir per evacuar la població. Ara que fa 30 anys de l'accident nuclear més greu d'Espanya, el de Vandellòs 1, se'n parlarà amb els alcaldes de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, la Torre de l'Espanyol i Vinebre, Alfons Garcia, Joan Juncà i Gemma Carim, i els experts en energia nuclear Marcel Coderch i Josep Puig.

catradio.cat/maticataradio

facebook/maticatradio

twitter/maticatradio

instagram/maticatradio

youtube/maticatradio

telegram/maticatradio

spotify/maticatradio

 

#DinsTeu

Anar al contingut