programa especial de Nadal des de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona
Programa especial de Nadal des de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona
TIÓ SOLIDARI

Catalunya Ràdio celebra el Nadal amb el Tió Solidari a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Mònica Terribas i l'equip d'"El matí de Catalunya Ràdio" han fet aquest matí un programa especial de Nadal des de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, un dels tres hospitals de referència en pediatria més importants d'Europa. El Tió Solidari de Catalunya Ràdio també s'ha desplaçat per veure l'especial.

El programa ha portat el Tió Solidari a la mateixa porta de l'hospital i ha fet una crida als oients a portar-hi aliments en suport al Banc dels Aliments. El Tió ha cagat dues vegades ajudat pels Pallapupas, els pallassos d'hospital i alguns dels nens i nenes que hi estan ingressats. A l'especial han parlat amb nens i nenes, pares i mares i personal mèdic de les experiències viscudes.

Amb el Tió Solidari de fons i les mirades encuriosides de la canalla, des de l'estudi de ràdio improvisat a Sant Joan de Déu, Mònica Terribas ha obert el programa assegurant als oients que "sentíem que era el millor lloc des d'on us podíem desitjar bon Nadal, perquè aquí el Nadal respira realitat (...) perquè aquí no hi ha més màgia que la que fem amb la mateixa vida, la lluita diària per sobreposar-nos i tirar endavant. Mirar al voltant i adonar-nos que infermeres, metges, auxiliars, investigadores, pallasses, mestres i psicòlegs treballen perquè aquesta batalla la guanyem".

La primera entrevista ha estat amb la consellera de Salut, Alba Vergés, sobre les problemàtiques actuals del sistema sanitari públic català. Vergés ha dit que espera que l'increment pressupostari en matèria de salut que preveuen els nous comptes públics pugui solucionar els problemes de recursos humans als centres sanitaris catalans i consolidar les millores implementades recentment. Vergés també ha recordat que tenen "tota la responsabilitat, però no tots els recursos i les eines necessàries".

El programa també ha entrevistat Manel del Castillo, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu, que ha coincidit amb les afirmacions de la consellera i ha afegit la problemàtica de la saturació, sobretot en aquesta època de l'any, amb l'epidèmia de bronquiolitis, que ve agreujada per les dificultats econòmiques per contractar tot el personal que seria necessari per atendre els pacients.

Després de la tertúlia, en què, entre altres temes, s'ha parlat de la situació de la sanitat pública catalana, l'espai "En primera persona del plural" ha parlat amb pacients, personal sanitari i responsables d'activitats infantils de l'hospital. Ells són el doctor Carles Luaces, cap del Servei d'Urgències Pediàtriques de Sant Joan de Déu; Núria Serrallonga, infermera i psicòloga i coordinadora del programa Child Life i Hospital Amic; Maribel Santos, auxiliar d'infermeria; Erika, pacient que ha estat ingressada dues vegades per Nadal; Silvana, mare de l'Erika, i Míriam Sanvicente, mare d'un nadó prematur.

Tots han coincidit que, si bé no voldrien ser a l'hospital per Nadal, amb les activitats, la decoració, els llums i el personal que es desviu perquè els nens i nenes no perdin la il·lusió "no és tan dolent", ha explicat l'Erika Prieto Lucas, que ha passat dos Nadals a l'hospital: "Són com una gran família i és molt divertit."

Les actuacions de The Penguins Band i Xiula, que ha avançat al programa que ja tenen nou disc, han animat els infants de l'hospital, que han pogut sortir a fer cagar el Tió.

Mònica Terribas també ha entrevistat Joaquim Dorca, responsable de l'empresa Devir, especialitzada en jocs de taula, que ha fet una donació d'aquests jocs a l'Hospital, i Andrés Morales, director assistencial de l'Àrea d'Oncologia de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Després, Roger Carandell, Juliana Canet, Pol Gise i Joan Grivé, "L'hora zeta" d'"El matí de Catalunya Ràdio", han fet cagar el Tió Solidari de Catalunya Ràdio per segon cop.

Al llarg del matí, la recollida d'aliments per engreixar el Tió Solidari de Catalunya Ràdio en suport al Banc d'Aliments s'ha fet també als estudis de l'emissora a la Diagonal.

Pilarín Bayés i Roser Capdevila, concursants de "L'apocalipsi".

A les 12.00, el concurs "L'apocalipsi (El matí de Catalunya Ràdio)", amb Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee, ha tingut de convidades les il·lustradores i dibuixants Roser Capdevila i Pilarín Bayés, acompanyades cadascuna d'una neta i un net.

catradio.cat/maticataradio

facebook/maticatradio

twitter/maticatradio

instagram/maticatradio

youtube/maticatradio

telegram/maticatradio

spotify/maticatradio

#DinsTeu

Anar al contingut