Catalunya Música oferirà diumenge en directe el concert de l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 29 de març, a les 11 del matí.

El diumenge 29 de març, a les 11 del matí, Catalunya Música transmetrà en directe el concert de l'OBC dirigida per Michel Tabachnik, que interpretarà el Preludi de l'òpera "Parsifal" de Richard Wagner; "Rituel: In memoriam Bruno Maderna", de Pierre Boulez; el poema simfònic "Mort i transfiguració", de Richard Strauss, i el poema coreogràfic per a orquestra "La valse", de Maurice Ravel. Aquest concert forma part de la temporada de l'OBC 2014-15. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

El concert de l'OBC de l'últim cap de setmana de març ens proposa sentir obres de quatre compositors que han sabut treure el màxim rendiment a l'orquestra simfònica: des de la potència sonora de Richard Wagner, que va explotar les possibilitats harmòniques i tímbriques fins a límits insospitats; continuant amb Richard Strauss, que va anar més enllà en la recerca de l'expressivitat de grans blocs sonors; Maurice Ravel, que va continuar innovant amb la incorporació d'instruments a l'orquestra com ara el saxo, i per acabar, la modernitat de Pierre Boulez, que, a la segona meitat del segle XX, amb la seva obra "Rituel: In memoriam Bruno Madrena", va trencar esquemes enfrontant vuit grups instrumentals.

Podeu preparar l'audició d'aquest concert de l'OBC escoltant el programa "Guia d'orquestra", que s'emet a Catalunya Música els dijous a les onze de la nit i els diumenges a les nou del matí.

Aquesta transmissió estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut