Madrid

Rajoy anuncia 217 mesures per reformar les administracions públiques

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avançat que l'informe sobre la reforma de les administracions públiques inclou 217 mesures per evitar duplicitats i aconseguir la modernització administrativa. Rajoy ha assenyalat que el treball realitzat suposa "la radiografia més minuciosa que s'ha fet mai del sector públic" en l'etapa democràtica.

Actualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avançat que l'informe sobre la reforma de les administracions públiques inclou 217 mesures per evitar duplicitats i aconseguir la modernització administrativa. Rajoy ha avançat aquesta dada en l'acte de presentació d'aquest informe, celebrat al palau de La Moncloa i en què el cap de l'executiu ha assenyalat que el treball realitzat suposa "la radiografia més minuciosa que s'ha fet mai del sector públic" en l'etapa democràtica. L'informe, l'ha elaborat durant diversos mesos la Comissió de Reforma de les Administracions (CORA) i, segons el parer de Rajoy, la seva tasca representa "un abans i un després en la bona direcció".

Segons ha anunciat Rajoy, el Consell de Ministres aprovarà divendres les primeres cinc mesures de la reforma de les administracions públiques: la llei de règim jurídic, la del procediment administratiu, la llei de subvencions, la factura electrònica i la morositat a les administracions públiques. Rajoy ha assenyalat que, paral·lelament, el govern prendrà "altres decisions que no requereixin reformes legals".

Rajoy anuncia que el govern farà un pressupost "de base zero"

Mariano Rajoy ha anunciat també que farà un pressupost "de base zero" per millorar i reduir les assignacions, partida per partida, de l'administració de l'Estat. Es revisaran els pressupostos de cada ministeri, especialment en els capítols II (despeses corrents) i VI (inversions reals). L'objectiu, ha dit Rajoy, és aconseguir "un estalvi substantiu i permanent" a les arques públiques. Així, en lloc de fer-se en funció del que s'hagi pressupostat l'any anterior i les possibilitats que permeten els ingressos de l'Estat, els pressupostos de cada departament ministerial s'elaboraran tenint en compte les necessitats reals de despesa -"el que hauríem de gastar", ha especificat Rajoy- i una millor assignació.

Des de l'inici de la legislatura, ha concretat el president, Espanya s'ha estalviat 22.000 milions d'euros (el 2% del PIB) al reduir el dèficit del 9 al 6,98 per cent, un ajust que ha qualificat de "dur, necessari i dolorós" i que ha estat possible gràcies a "l'esforç de tots". Des de finals de 2011 i fins avui el nombre total d'empleats públics s'ha reduït en 375.000, "més o menys el que havien augmentat en els anys anteriors", quan Espanya estava ja "en plena crisi".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut