Madrid

El PSOE etziba al PP que ni Aznar "veu projecte polític clar en aquest govern"

Soraya Rodríguez ha retret a Soraya Sáenz de Santamaría que ni el mateix president d'honor del seu partit, el PP, combrega amb la política econòmica de l'executiu de Rajoy. En aquest sentit, Rodríguez ha acusat el govern espanyol de no escoltar "ni l'oposició ni la societat ", però tampoc "el seu propi partit", on "les crítiques són més i més obertes, des del president d'honor del seu partit".

RedaccióActualitzat
Les declaracions de José María Aznar ja han tingut repercussió al mateix Congrés dels Diputats en la sessió de control amb una picabaralla dialèctica entre la portaveu del PSOE a la cambra i la vicepresidenta del govern espanyol. Soraya Rodríguez ha retret a Soraya Sáenz de Santamaría que ni el mateix president d'honor del seu partit, el PP, combrega amb la política econòmica de l'executiu de Rajoy. En aquest sentit, Rodríguez ha acusat el govern espanyol de no escoltar "ni l'oposició ni la societat", però tampoc "el seu propi partit", on "les crítiques són més i més obertes, des del president d'honor del seu partit, que diu que no veu projecte polític clar en aquest govern". I ha recordat que també afronta l'oposició dels barons del PP contra l'objectiu de dèficit asimètric. Per tot plegat, li ha reclamat: "Menys suficiència, demanin ajuda. El país se'ls escapa de la mà."

Soraya Sáenz de Santamaría li ha replicat recordant la crisi interna del PSOE i els presumptes casos de corrupció que han esquitxat els socialistes, com els EROs d'Andalusia. A més, ha sentenciat que els socialistes no passen el seu millor moment i ha etzibat a la portaveu del PSOE: "Amb tantes ganes que té de crear discòrdia entre els aliens, al final genera desconcert entre els propis."

Als passadissos, Soraya Rodríguez ha dit que Aznar, "erigint-se com a portaveu d'un grup molt nombrós de votants del PP", va fer una "crítica oberta i molt severa" a un govern que "està absolutament aïllat". Aïllat no només a la cambra, ha dit, amb tots els grups en contra de les lleis que aproven, sinó també en la societat i "ara també dins del seu partit", on cada vegada, ha reiterat, hi ha "més veus obertes i crítiques denunciant una falta absoluta de projecte polític i de nord".

La portaveu socialista creu que si Aznar té la intenció de tornar a primera línia política "els ciutadans espanyols tindrien en el PP dues grans preocupacions: el president del govern i qui suposadament intentaria succeir-lo". A més, el PSOE encara no es dóna per satisfet amb les explicacions d'Aznar sobre la trama Gürtel, "les mateixes" que el PP dóna en tot això", s'ha queixat Rodríguez.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut