Washington / Nova York

Milers de persones celebren la mort de Bin Laden als Estats Units

Milers de nord-americans s'han llançat al carrer tan bon punt s'ha fet l'anunci de la mort del líder d'Al-Qaeda, Ossama bin Laden, per celebrar la notícia i per participar d'un moment històric, llargament esperat als Estats Units. A Washington i Nova York, les dues ciutats que van patir més els atemptats de l'11-S, els nord-americans han sortit al carrer i s'han concentrat als voltants de la Casa Blanca i de la "zona zero", on s'alçaven les Torres Bessones, al solar del desaparegut World Trade Center i també a Times Square, on ara fa un any hi va haver un intent d'atemptat. Allà, han cridat a favor dels Estats Units, lluint banderes nord-americanes i amb pancartes amb consignes, en una de les quals es podia llegir "EUA 1 - Bin Laden 0".

Actualitzat
Tan bon punt el president dels Estats Units, Barak Obama, ha anunciat la mort del líder d'Al-Qaeda, centenars de nord-americans han sortit a celebrar-ho a la capital del país i s'han dirigit cap a la Casa Blanca, mentre que a Nova York, una gernació s'ha congregat a la "zona zero" i a Times Square.

Els EUA no dormen aquesta nit

Manifestacions d'alegria, crits de "USA, USA", banderes nord-americanes i botzines d'automòbils en so de celebració s'han sentit durant hores des de la mitjanit de diumenge al centre de la capital nord-americana.

El mateix ha passat a Nova York, on centenars de persones s'han concentrat espontàniament a Times Square i a la "zona zero" de Manhattan, al solar on s'alçaven les desaparegudes Torres Bessones. Entre els congregats hi havia membres del cos de bombers de Nova York per celebrar la notícia.

Desenes de bombers de Manhattan, un dels col·lectius amb més afectats pels atemptats contra el World Trade Center de l'11-S, han estat victorejats pels centenars de persones que s'hi havien congregat. D'altra banda, a la cèntrica Times Square, també s'hi ha viscut una explosió d'alegria en plena nit, just un any després de patir un atemptat que va resultar fallit, però que podria haver estat devastador.

A Washington, els primers nord-americans que s'han congregat per celebrar la mort de Bin Laden han estat joves universitaris d'uns vint anys, que en el moment dels atacs de l'11-S en tenien poc més de deu. Aquests joves, una generació que ha crescut ja en la guerra, primer amb la de l'Afganistan i després amb la que Georges W. Bush va declarar a l'Iraq, han reaccionat amb alegria a l'anunci de la mort del líder d'Al-Qaeda.

Alegria i record
de les víctimes

A Nova York, turistes i novaiorquesos han cridat i aplaudit en saber la notícia, lluint un elevat nombre de banderes nord-americanes. El director del Departament de Bombers de Nova York, Salvatore Cassano, ha assegurat en un comunicat que "a les estacions de bombers de tota la ciutat els nostres membres reben amb agraïment la notícia" de la mort de Bin Laden, "responsable de la mort de 343 bombers de la nostra ciutat".

"Ara podem veure la llum al final del túnel. Mai no vaig imaginar poder veure això, pensava que s'escaparia", ha afirmat un dels novaiorquesos reunits a Times Square. No obstant això, d'altres donaven mostres d'escepticisme: "No sóc ingenu. El terrorisme internacional continuarà i caldrà molt de temps per guanyar aquesta batalla, però la mort de Bin Laden és un pas més per trobar-hi solució".

Entre cartells amb la imatge de Bin Laden i la paraula "dead" ("mort"), i samarretes amb la bandera nord-americana, els presents han celebrat una notícia que molts feia una dècada que esperaven, després que l'11-S només a Nova York van morir 2.752 persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut