Marc Márquez
Marc Márquez, en l'última volta, quan ha començat a deixar Folger enrere (EFE)
Motor

Marc Márquez allarga a vuit anys el regnat al Gran Premi d'Alemanya i pren el lideratge del mundial de MotoGP

Jonas Folger ha estat la gran atracció de la cursa i ha fet vibrar el seu públic rivalitzant amb el campió fins al final; Dani Pedrosa puja al tercer lloc del podi

Actualitzat

Marc Márquez ha fet un cop d'autoritat al campionat del món de MotoGP amb una victòria molt treballada en el Gran Premi d'Alemanya de MotoGP. ha estat una jornada rodona per al pilot català, que aprofita els llocs endarrerits dels altres favorits per situar-se líder en la classificació. A més, pot dir que ja porta vuit anys seguits guanyant a Sachsenring. Des que corria en 125cc, sempre se n'ha endut la victòria.

La sensació de la primera part de la cursa ha estat Jonas Folger. Les dues Honda, s'havien destacat aviat, però mentre les Ducati i les Yamaha, agrupades, perdien terreny, l'alemany ha fet vibrar el seu públic connectant amb Márquez i Dani Pedrosa, i els ha passat l'un rere l'altre.

Folger ha batut el rècord de velocitat de Sachsenring amb ritme sorprenent, que li ha fet cometre algun error. En la volta 10 se n'ha anat massa llarg en un revolt i Márquez ha recuperat el lideratge.

Entretant, al darrere, Valentino Rossi ha donat espectacle amb avançaments mil·limètrics a Jorge Lorenzo i a Danilo Petrucci. Només Andrea Dovizioso se li ha pogut enganxar per discutir-li el quart lloc. I més enrere, Maverick Viñales ha iniciat la remuntada a la qual s'ha obligat per una mala sortida. En la volta vint ha aconseguit deixar enrere Rossi i Dovizioso per prendre la quarta posició.

Tot aquest moviment ha perjudicat Aleix Espargaró, que havia començat rodant en un bon sisè lloc, però ha acabat avançat pels favorits a mesura que es recuperaven. En canvi, Álvaro Bautista ha aconseguit progressar fins al mateix sisè lloc.

Márquez ha tingut Folger enganxat fins que han quedat tres voltes. El teutó havia forçat massa i els pneumàtics ja no li responien com abans. Ha comès un nou error, i aquesta vegada el Tro de Cervera no ha perdonat. Ha començat a agafar metres ràpidament, mentre el seu rival s'ha tornat més conservador per no tenir més ensurts.

Finalment, victòria en solitari per a Márquez; segon lloc de molt mèrit per a Folger (el primer podi en MotoGP), i el tercer se l'ha quedat un Pedrosa que ha fet mitja cursa despenjat, però sense cap pressió al darrere.

Del tercer al desè lloc han anat arribant Viñales, Rossi, Bautista, Aleix Espargaró, Dovizioso. Johann Zarco i Cal Crutchlow.

Pol Espargaró ha estat 13è; Tito Rabat, 18è, i Àlex Rins, 21è. Hèctor Barberà ha estat desqualificat en la volta 9 per no haver fet a temps un "drive-through" amb què l'havien sancionat.

Els resultats d'aquest diumenge ajusten el mundial. Márquez té 129 punts, cinc més que Viñales, que torna al segon lloc. Dovizioso cau del lideratge al tercer (123). Segueixen Rossi (119) i Pedrosa (103).

El mundial de MotoGP entra ara en un període de vacances d'estiu, i tornarà el 6 d'agost a la República Txeca.

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut