Marc Gasol, en una imatge d'arxiu (@FCBbasket)
Marc Gasol, en una imatge d'arxiu (@FCBbasket)
Bàsquet

Marc Gasol podria anunciar aquest dimecres la seva retirada definitiva

El pivot i president del Bàsquet Girona convoca una roda de premsa per a aquest dimecres

Jordi RobirosaActualitzat

Amb el Marc Gasol no se sap mai i sempre hi pot haver sorpreses, però en la roda de premsa anunciada per dimecres a les sis de la tarda al cinema Texas de Barcelona, el més normal seria que el president i encara jugador del Bàsquet Girona anunciés el seu comiat definitiu de les pistes. 

Recordem, però, que ara fa més de dos anys tothom estava pendent del retorn del Marc i hi havia moltes travesses. Per molts, la lògica era que fitxés pel Barcelona, que, segons havia comentat Joan Carles Navarro en petit comitè, l'esperava amb els braços oberts. Però el mitjà dels Gasol és un tipus especial i ja va deixar tothom bocabadat en decidir jugar a la Leb --un campió de l'NBA jugant a la Leb!-- i ajudar el seu equip, que estava lluny dels play-offs i que acabaria pujant de categoria després d'una final a 4 històrica a Fontajau. Avui ha publicat aquest video. 

Quan el club va anunciar el comiat de Salva Camps i el fitxatge de Fotis Katsikaris, Gasol ja va anunciar que parlaria del seu futur a final de mes. L'equip es trobava en una situació molt delicada que l'arribada de l'entrenador grec ha pogut revertir amb una convincent victòria davant d'un rival directe, el Granada. Ara les coses estan molt més tranquil·les.

Una carrera brillant

Si es confirmés la notícia, Marc Gasol tancaria una extraordinària carrera que va començar en els júniors del Barça, d'on va passar al primer equip amb la mala sort que el seu entrenador llavors, Dusko Ivanovic, no va confiar en ell. Va fitxar pel Girona, on va retrobar la felicitat i va guanyar un títol europeu. El seu pas a l'NBA va ser espectacular. Va jugar onze temporades amb els Memphis Grizzlies, on va ser All-Star i va ser declarat el millor defensor de la Lliga el 2013.

Va fitxar pel Toronto, on va guanyar l'únic títol de la franquícia amb una destacadíssima actuació. Amb la selecció espanyola ha viscut, amb el seu germà Pau i Ricky Rubio, la millor etapa de la seva història, amb campionats del món, d'Europa i medalles olímpiques incloses.

Samarreta retirada?

Si, com sembla, Marc Gasol es retira de les pistes --no descartin res, però--, caldrà estar atents als Grizzlies. En Marc és un ídol a la ciutat d'Elvis Presley i el Sun Studio, i des de la franquícia ja han comentat en diverses ocasions que estan pendents del jugador per, arribats al cas, retirar-li la samarreta; el que seria la traca final d'una carrera esplèndida; com ho ha estat la de son germà Pau.

ARXIVAT A:
Marc Gasol
Anar al contingut