Deshawn Thomas, un partit d'MVP ( acb Photo / D. Grau)
ACB

El Joventut obté un triomf per al record davant el València (80-76) i el Barça no es deixa sorprendre a Lugo (63-79)

Amb 8 jugadors del planter i un Deshaun Thomas galàctic, la Penya ha superat un dels equips més forts del moment. El Barça, amb un gran Jan Vesely, sentencia a l'últim quart al Lugo amb un bon parcial. Recital de Lude Hakanson en el tercer quart davant un Manresa que no ha trobat la continuïtat en el joc ofensiu

Xevi BardoletActualitzat
  • Amb 8 dels 10 convocats del planter, la Penya ha superat un dels equips que espantava en aquest inici de temporada. Deshaun Thomas, galàctic amb 7 triples
  • 8 que han passat pel planter: el reguitzell de baixes verd-i-negres han donat més forma que mai a la Baby Penya contra el València. I 8 dels 12 convocats avui han passat pel planter. El València, un dels equips més en forma d'Europa, també tocat. Brandon Davies no ha viatjat i Chris Jones s'ha lesionat només començar.
  • Esperançador primer quart: Deshawn Thomas ha liderat i de quina manera, l'atac local. 13 punts en 13 minuts. La Penya ha tingut un 27 a 15 favorable, però els taronja han anat guanyant amb agressivitat i els triples han deixat d'entrar. 36-40 al descans.
  • Pep Busquets desencadena la rauxa: el València de Mumbrú volia anar a l'estàtic i endurir el joc -la diferència de múscul era evident. Però la Penya aguantava bé i els seus americans, s'entregaven a la causa. & punts seguits de Pepe Busquets feien pujar els decibels a l'Olímpic.
  • La festa més inesperada:  la feinada de Rubén Prey, el canell d'Andrews i una altra ratxa de Thomas -ha acabat amb 29 punts, 7 de 12 en triples i 8 rebots- han obert un forat en el marcador. El València s'ha posat a jugar bé a bàsquet quan ja era massa tard.

Vesely marca el camí del triomf blaugrana (63-79)

• Després d'encaixar la segona derrota a la Lliga Endesa la setmana passada a València, el Barça no s'ha deixat sorprendre a la seva visita a la pista del Río Breogán, guanyant per 63-79. Malgrat el triomf, els de Roger Grimau no han pogut sentenciar el matx fins a mitjans de l'últim quart, quan els locals havien retallat l'avantatge a només dos punts de diferència.
  • La solvència i encert de Jan Vesely marca el camí. El pivot txec ha quallat un partit perfecte a Lugo, ja no només convertint els set llançaments que ha intentat, sinó que ha estat una peça clau tant en atac com en defensa. Al final, el jugador blaugrana ha acabat amb 14 punts, 7 rebots, 2 taps i 24 de valoració.
  • La importància de la rotació. Malgrat les baixes de Jokubaitis i la de Laprovittola, Tomas Satoransky, amb 7 punts i 7 assistències, i Oriol Paulí, amb 9 punts i 11 de valoració, amb complert amb la seva funció de dirigir el joc blaugrana. A més a més, tret de Dame Sarr, onze jugadors del Barça han anotat punts a Lugo.
  • Setmana positiva per recuperar-se de la mala ratxa. Després de la desfeta a la Fonteta, el conjunt de Roger Grimau ha sumat dos triomfs consecutius aquesta setmana entre Eurolliga i Lliga Endesa. De la seva banda, el Breogán continuarà en una posició compromesa a la classificació, igualant a Coviran Granada i Zunder Palència amb un balanç d'una victòria i set derrotes​.
Tomas Satoransky clau en el triomf blaugrana (@fcbbasket)

L'encert de Ludde Hakanson sotmet al Manresa (87-74)

• Sito Alonso iguala la proposta: el Múrcia és un equip rocós, el Manresa intenta jugar a un ritme vertiginós. Els locals han decidit igualar la proposta bagenca. I han pogut perquè han dominat el rebot i els seus jugadors de perímetre han estat brillants.
  • Muntanya russa en la primera part: els murcians han arrencat amb un 23-10, el BAXI s'ha tret la intimidació de sobre i ha retallat diferències fins al 31-30. Després, recital de Dylan Ennis, 11 punts en 7 minuts, i 45 a 38 al descans. I encara bo dels 4 punts finals d'Oriola.

• Hakansson i el triple: el base suec, que va debutar en l'ACB ja fa uns quants anys amb el Barça, va sobrat de confiança. Ha anotat 11 punts consecutius i el Múrcia ha trencat el partit. Portava un 6 de 6 en triples i ell ha decantat la diferència en l'encert triplista.
  • La muntanya russa acaba fent pujada per al BAXI: els de Sito Alonso s'han posat amb 20 punts d'avantatge ja al tercer quart. Millora manresana per baixar-ho a 7 en un tres i no res. Però mal final de quart, 14 a sota i ja sense resposta. Clara derrota tot i controlar l'exjugador de la Penya, Birgander, que arribava com a màxim anotador i rebotador de l'ACB.
Lude Hakanson ha martiritzat el Manresa en el tercer quart (acb Photo / J. Bernal)(acb Photo / J. Bernal)