Pro SailingTour (Foto: Jaques Vapillon)
Vela

El Leyton encadena la tercera victòria consecutiva del Pro Sailing Tour

Las Palmas de Gran Canaria acull la penúltima etapa del circuit de trimaran Ocean Fifty

Durant quatre dies, set trimarans Ocean Fifty han competit a ple rendiment i amb tots tipus de vent. Aquests multibucs oceànics de gairebé 16 metres d'eslora i un pal de 22 metres poden arribar a puntes de velocitat de fins a 40 nusos, 74 kilòmetres per hora que al mar és una animalada. Veure'ls  navegar a ple rendiment és tot un espectacle.

No hi ha hagut sorpreses i el Leyton de Sam Goodchild s'ha endut la victòria.

La competició va començar amb la prova anomenada Desafiament 24 Hores. El recorregut en forma de vuit i amb navegació en sentit antihorari anava entre Gran Canària i Fuerteventura i tenia 303 milles nàutiques. La primera part es va navegar a velocitat endimoniada, la qual cosa va permetre batre el rècord de volta a l'illa de Gran Canaria. L'Arkema 4 de Quentin Vlamynck va establir una nova marca al navegar les 88 milles nàutiques de la circumnavegació en vuit hores i quatre minuts. L'Arkema es va endur la glòria del rècord, però en la part final el Leyton de Sam Goodchild es va imposar clarament i va deixar clar perquè venia Las Palmas de Gran Canària amb les victòries parcials de les anteriors events disputats a Brest i La Rochelle.  

L'últim dia de regates va començar amb un recorregut costaner de 20 milles nàutiques i va acabar amb quatre mànegues enfront de la platja urbana de Las Canteras. Des de la sorra els banyistes van poder veure les evolucions d'aquests Fórmula 1 del mar.  L'Arkema 4 va ser el millor del dia. El trimarà patronejat per Quentin Vlamynck es va imposar en tres de las quatre proves disputades, però no va poder prendre el liderat al   'Leyton', que va fer com a millor resultats un primer i un segon.

El guanyador de la primera edició del Pro Sailing Tour es decidirà en la regata de 1.650 milles que uneix els ports  franceses de Toló i Brest, entre les costes mediterrània y atlàntica francesa. La competició es farà durant la primera setmana d'agost.

Clasificació general Pro Sailing Tour 2021

1.Leyton           69 punts

2.Arkema 4       66

3.Ciela Village   58

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut