El primer equip del Bayern de Munic durant els anys del nazisme
Futbol internacional

El Bayern de Munic encarrega un estudi per aclarir quin posicionament va tenir el club durant els anys del nazisme

El club bavarès ha estat considerat sempre un símbol de la resistència al règim de Hitler, però un historiador ho ha posat en dubte

Actualitzat

Segons la revista 'Der Spiegel', el Bayern de Munic ha encarregat un estudi per aclarir exactament quin posicionament va tenir el club durant els anys del nazisme. Aquesta decisió ha vingut motivada després que l'historiador Markwart Herzog hagi qüestionat la creença popular que el club bavarès va ser un focus de resistència en els anys que Adolf Hitler va estar en el poder.

L'associació del Bayern de Munic com a referència de la lluita contra el totalitarisme alemany té com a origen el fet que Kurt Landauer va ser destituït del càrrec de president l'any 1933 per ser jueu

L'any 1940, el primer equip del Bayern va desplaçar-se fins a Ginebra per visitar el seu expresident exiliat aprofitant que havien de viatjar a Suïssa per disputar un partit amistós. No se'n va amagar i el règim de Hitler tampoc va emprendre cap acció repressiva.

Posteriorment, el 1947, dos anys després de la victòria de les tropes aliades, Kurt Landauer va tornar a assumir la presidència del club alemany.

L'any 2005, el Bayern de Munic va ser guardonat amb el Premi Julius Hirsch pel seu "compromís amb la resistència contra el nacionalsocialisme".

La teoria de l'historiador apunta que, durant els anys del nazisme, el Bayern de Munic "no va ser ni millor ni pitjor" que altres clubs històrics alemanys durant els anys que van conviure amb el nazisme.

Anar al contingut